F1 - CSAK DECEMBERBEN KÖTTETHET MEG A LOTUS-RENAULT MEGÁLLAPODÁS?

f1-russian-gp-2015-pastor-maldonado-lotus-f1-e23.jpg

A felek legutóbbi nyilatkozatai alapján még koránt sem járnak közel ahhoz, hogy a Renault felvásárolja az arany-feketék csapatát. A megállapodás véglegesítéséig akár hónapok is eltelhetnek.

A Lotus Forma-1-es csapata komoly anyagai nehézségekkel küzd, és nem titkoltan nagyon várják már a Renault érkezését, ami sokat segítene az istálló helyzetén. A francia gyár nemrég szándéknyilatkozatot írt alá, miszerint érdekükben áll felvásárolni a Lotust, de arról, ezt mikor kívánják megtenni, még nem tudni semmit. Legutóbb Federico Gastaldi, a Lotus helyettes csapatvezetője jegyezte meg, akár hónapokig elhúzódhat a döntés, mert ez egy hosszú folyamat, és a végleges döntés csak december környékén születhet meg. 

Ez alapján pedig még az sem vehető teljesen biztosra, hogy a Renault valóban megérkezik a Lotushoz, és ez a levegőben függő kérdés több pilóta jövőjét is befolyásolhatja. Pastor Maldonado ülése bombabiztos a következő évre, ha jön a Renault, ha nem, Romain Grosjean megüresedett helyére azonban még nem sikerült pilótát találniuk az enstoni gyárnak. Persze könnyen elképzelhető, hogy mindez pont a csapat körüli bizonytalanság miatt van így, és ezért nem akarja senki sem előre elkötelezni magát a csapathoz (valószínűleg Romain Grosjean is ezért távozott a Haas istállóhoz). A másik ülésre több pályázó is van, mint például Kevin Magnussen, Jean-Éric Vergne vagy a frissen GP2-bajnoknak avatott Stoffel Vandoorne, de nagy eséllyel kaphat versenyzői ülést az alakulatnál idén még tesztpilótaként munkálkodó, és számtalan szabadedzésen lehetőséget kapó Jolyon Palmer is. Utóbbi egyébként abban bízik, hogy ha esetleg nem érkezik a Renault, a csapat valahogy akkor is elkerülheti a csődeljárást, és a királykategória porondján maradhat a franciák segítsége nélkül is.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr497968572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása