WTCC - HIVATALOS: 2016-TÓL VISSZATÉR A VOLVO!

1444729604954929.jpg

Hosszú heteken át tartó várakozásnak vetett véget a Volvo kedd délelőtt, a svéd gyártó a Mantorp Parkban tette meg a hivatalos bejelentést, miszerint jövőre két S60 Polestar TC1-et állítanak csatasorba a Túraautó VB-n!

Hetek óta attól volt hangos a sajtó, hogy a svéd márka visszatér a WTCC-be, sőt ők maguk publikáltak egyre inkább erre utaló jeleket. Ezzel már öt márka van a Túraautó VB-n: a Volvo, a Citroen, a Honda, a Lada és a Chevrolet, noha utóbbi nem kap gyári támogatást, a Cruze-ok felkészítéséről az RML gondoskodik.

A Volvo két S60 Polestar TC1-gyel támad jövőre, melynek pilótái egyelőre nem ismertek, a leleplezésen a Robert Dalhgren - Thed Björk - Fredrik Ekblom triót az S60 tesztpilótáiként kerültek bemutatásra, a svéd trió már hónapok óta segít a márkának.

A skandináv manufaktúra utoljára 2011-ben teljesített egy teljes szezont Robert Dalhgrennel, aki a C30-ast vezette, az utolsó rajthoz álláshoz pedig a 2013-as Kínai Nagydíjig kell visszamenni az időben, amikor Thed Björk terelgette a svédek autóját. Ma pedig, 30 évvel azután, hogy a Volvo megnyerte az ETCC 1985. évi kiírását, bejelentették WTCC-be való visszatérésüket. A svéd márka nem titkolja a célját, egyértelműen a világ tetején akarnak lenni.

A Polestar ügyvezetője, Christian Dahl nagyon örül, hogy ezt a remek hírt publikálhatták, mindemellett azt is megmondta, hogy a jövőben arra is van esély, hogy 3-4 privát autót is megépítsenek, de egyelőre csak a gyári járművek fejlesztésére szeretnének koncentrálni.

Fotó: Polestar Cyan Racing

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr127965212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása