F1 - ROSBERG AUTÓJÁBAN EGY FILLÉRES ALKATRÉSZ MONDOTT CSŐDÖT

f1-russian-gp-2015-nico-rosberg-mercedes-amg-f1-w06_2.jpg

Toto Wolff elmondása szerint egy "filléres" alkatrész mondta fel a szolgálatot a német autójában. Nagyon valószínű, hogy Nico Rosberg esélyei ezzel végleg elúsztak a bajnoki cím megszerzését illetően. 

Nico Rosberg indulhatott a pole pozícióból a hétvégi Orosz nagydíjon. A német előző futamaival szemben ezúttal jó rajtot vett, és megtartotta vezető helyét a csapattárs, Lewis Hamilton ellen, a szerencse azonban (ahogy idén már nem először) megint csak elkerülte őt. A Nem telt el tíz kör, és autóján máris probléma keletkezett. Rosberg rádión próbált segítséget kérni csapatától, de kívülről nem lehetett segíteni az eseten, az időnként beragadó gázpedállal pedig lehetetlen volt folytatni a versenyt. 

Toto Wolff elárulta, nagyon szomorúvá tette, mikor kiderült, mi ment tönkre pilótája autójában: "Nagyon sajnálom, ami történt, mert ez Nico hétvégéje volt, és a hiba a győzelmébe került. Az a legelszomorítóbb az egészben, hogy egy nagyon olcsó alkatrész, a gázpedál rugója tört el az autóban, és ez a kiálláshoz vezetett. A pedál egyre jobban közeledett Nico felé, és egy idő után eltört, onnan meg már nem lehetett mit tenni. Rossz volt látni, hogy egy ilyen banális hiba miatt kellett feladnia a versenyt." 

A német hátránya ezzel a nullázással 73 pontra nőtt Hamiltonnal szemben, ami a következő négy versenyhétvégén gyakorlatilag behozhatatlan. Rosberg helyzetét tovább nehezíti, hogy már a tegnap második helyen beérő Sebastian Vettel is elé került a tabellán.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr877962954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása