F1 - HÜLKENBERGÉ LETT A RENDHAGYÓ ELSŐ EDZÉS

f1-russian-gp-2015-nico-hulkenberg-sahara-force-india-f1-vjm08.jpg

A nem mindennapi első szabadedzésen Nico Hülkenberg autózta a legjobb köridőt a Force Indiával Oroszországban.

Eredetileg 9:00-kor kezdődött volna meg közép-európai idő szerint az első edzés, ám a versenybírák percekkel azelőtt, hogy a bokszutca végén található zöld lámpa zöldre váltott volna, elrendeltek egy 30 perces csúsztatást, miután vélhetően az egyik szervizkamionból pár órával az esemény kezdete előtt kifolyt a gázolaj a pályára, amit már hosszú ideje próbáltak eltakarítani a pályamunkások, ám végül a 9:30-as startra csak locsolócsövek, valamint az azokból kiengedett víz segítségével tudták lemosni a pályáról az üzemanyagot. Azonban az a fél óra a Forma-1-esek számára el is veszett, mivel, ha megtoldották volna azzal a 30 perccel a tréninget, akkor nagyon sűrű lett volna a program a nap hátralevő részében a Sochi Autodromon.

Ám, amikor végre a versenyzők kigurulhattak a pályára, azt is csak az átmeneti, valamint az esős gumikon tehették meg, miután az aszfaltcsík a takarítási munkálatok miatt vízzel volt beterítve. A nedves pálya pedig 40 perces inaktivitással járt, ez idő alatt csak Alonso, Button és Ericsson neve mellett szerepelt mért idő, utóbbi autója pedig még a bokszkijáratnál is megállt, míg a McLaren spanyolja -, aki most teljesíti 250. Forma-1-es versenyhétvégéjét, - még akkor is vezette az edzést, amikor már csak 10 perc volt hátra.

A véghajrára végül felszáradt a pálya, így mindenki tudott abszolválni mért időt, ennek betudhatóan Alonso a 14. helyig esett vissza. Valameddig Sebastian Vettel és a Ferrari volt az első pozícióban, ám Nico Rosberg a Mercedesszel gyorsabb tudott lenni a négyszeres világbajnok honfitársánál, majd a legeslegvégén Nico Hülkenberg robbantott nagyot, és a Force Indiával az élre tört! 

Azonban a vége sem maradt eseménytelen, ugyanis a kockás zászlóval párhuzamos a sárga is előkerült, miután Lewis Hamilton az utolsó kanyar előtt nagy igyekezetében megforgatta a Mercedesét, így be kellett, hogy érje a brit a 7. hellyel a következő pilóták mögött: Hülkenberg, Rosberg, Vettel, Perez, Ricciardo és Sainz Jr. A TOP 10-be pedig még Bottas, Verstappen és Raikkonen fért be.

Az első szabadedzés végeredménye: 

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr547952676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása