F1 - ALONSO KAPJA MEG A HONDA TOVÁBBFEJLESZTETT MOTORJÁT SZOCSIBAN

f1-japanese-gp-2015-fernando-alonso-mclaren_3.jpg

A spanyol Fernando Alonso a hétvégén Szocsiban egy továbbfejlesztett, ugyanakkor jubileumi motort fog kapni, mivel ez lesz az idei 10. egysége, ergo 2005 és 2006 világbajnokát minden bizonnyal várja a rajtrács vége! 

A Mercedes és a Ferrari is friss motorokkal érkezik Szocsiba, sőt a Honda is fel fogja használni a megmaradt négy zsetonját, azonban a japánok módosított egységéhez csak az egyik pilóta juthat hozzá, aki nem más, mint Fernando Alonso lesz. A spanyol így minden bizonnyal a legutolsó rajtsorból kezdheti meg az Orosz Nagydíjat vasárnap, miután 10. beszerelt erőforrásával új rekordot állított fel a Forma-1-ben, sőt ez egy újabb aprócska a 250. nagydíjrészvétel mellé.

A spanyol az égéstér, valamint a kipufogórendszer módosításának hatásairól gyűjthet adatokat. Alonso pedig minden bizonnyal a legutolsó rajtkockából vág neki a futamnak, miután a turbót és az elektromos motort is cserélni kellett.

Az Auto Motor und Sport német lap értesülései szerint a Mercedes partnerei -, a Lotus - Williams - Force India trió - is frissebb erőforrásokat kapnak, ugyanakkor a német gyártó monzai egységét továbbra is csak az Ezüst Nyilakban láthatjuk, miután az a jövő évi erőforrás alapjait is képezi. Azonban a legnagyobb probléma az, hogy a Petronas még nem fejlesztette ki az elegendő mennyiséget az ilyen típusú egységekre kialakított keverékből.

Egyedüliként csak Nico Hülkenberg fog a régebbi Mercedes-motorral repeszteni, miután Kínában egy műszaki viszontagság cserélni kellett az egységet, így a Force India meg próbálja minél jobban eltolni az ötödik motor beszerelését a német esetében, mivel az büntetést jelentene a számára.

A Sauber pedig negyedik motorként megkapja a Ferrari montreali verziójú egységeit, míg a monzai specifikációk továbbra is Vettel és Raikkonen autójában fognak dübörögni. A hinwil-i csapat versenyzői Spa-Francorchamps-ban kapták meg a harmadik egységet, így a C34-esek esetében még van arra lehetőség, hogy péntekenként a használt egységeket nyúzzák, ezzel is elkerülve az esetleges motorcserét.

A Manor is frissebb motorokat kap, ám mivel ez mindkét autóban az ötödik egységet jelenti, Will Stevens és (az Alexander Rossi GP2-es kötelezettségei miatt visszatérő) Roberto Merhi büntetésben részesülnek úgyszintén. 

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr357948140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása