F1 - HÍRCSOKOR A MCLAREN-HONDÁRÓL

f1-japanese-gp-2015-mclaren-honda.jpg

A vasárnapi futam után rendesen zajlott a McLaren-Hondánál az élet. A wokingi csapatot övező híreket ezen posztba gyűjtöttük össze.


Alonso a Japán Nagydíj után már a maradásában sem biztos

f1-japanese-gp-2015-fernando-alonso-mclaren.jpg

Ugyan a 11. helyen zárta a japán futamot Fernando Alonso, ennek ellenére a komplett futam folyamán roppant feldúlt volt a spanyol, féltávnál a csapatrádióban kapta le a keresztvizet a McLaren-Hondáról a következő mondatokkal: "Ez a motor olyan, mintha GP2-es lenne. Ez nagyon kínos."

Ezek a kijelentések egyáltalán nem voltak szerencsések, főleg a motorgyártó hazai futamán, melyre a Honda fejesei is kilátogattak. Azonban Alonso vérmérséklete a leintés után sem csökkent le, amikor a Sky Sports F1 kérdéseire válaszolt.

A spanyol a brit csatornának elárulta, hogy a pályán egyáltalán nem élvezhető a japán gyártóval együtt végzett munka. Megalázónak nevezte azt, ahogyan a mai futam során az MP4-30-as mellett már az egyenes közepén elsuhantak, ugyanakkor a kanyarban sem tökéletes az autó. 2005 és 2006 világbajnoka nyíltan kifejtette, hogy most nem élvezi annyira a vezetést, azonban össze kell tartaniuk, mint egy csapat, Alonsót valósággal frusztrálja a kialakult helyzet. Azonban a spanyol azt gondolja, hogy közös erővel kell visszatérniük a jó útra, lehetőleg már jövőre.

Azért annyi pozitívumot el tudott könyvelni, hogy Buttonnal egyetemben célba ért a futamon, ráadásul a Szingapúri Nagydíjon tapasztalt túlmelegedési gondokat is sikerült kiküszöbölni.

A BBC pedig megkérdezte Alonsótól, hogy mikor szakadhat el a cérna. A spanyol azt mondta a kíváncsi újságíróknak, hogy majd meglátja, hogy miképpen alakul a következő év. Azonban a spanyol nincs meggyőződve arról, hogy jövőre is versenyezni fog.

***

Dennis: Megtartjuk pilótáinkat jövőre!

f1-japanese-gp-2015-fernando-alonso-mclaren-with-team-mate-jenson-button-mclaren.jpg

Ron Dennis, a McLaren elnöke kijelentette, hogy mindkét pilótájukkal elégedett nagyon csapat, így megtartanák Őket is jövőre. Az indok pedig roppant egyszerű volt: Alonsónak három, míg Buttonnak két évre van érvényes szerződése, utóbbinak pár napja azt mondta, hogy élni kíván az opcióval.

Dennis Alonso dühös rádiózásairól is kifejtette a véleményét. Elmondása szerint Alonso csak kiengedte a fáradt gőzt, noha a dolgokat nem a rádióba kellett volna beleüvöltenie, mivel a Honda hazai pályájára nagyon nívós emberek látogattak ki a japán gyártó részéről.

Egy szónak is száz a vége, Ron Dennis azt nyilatkozta, hogy a McLaren-Honda jövőre is az Alonso - Button párossal fog rajthoz állni.

***

Pénzügyi gondokkal küzd a McLaren

f1-japanese-gp-2015-jenson-button-mclaren-mp4-30.jpg

Ron Dennis elárulta, hogy a McLaren autógyártó vállalata és technológiai cége nagyon nem áll jól anyagilag. Azonban a wokingiak a jövő hét folyamán egy új, jó szponzort fognak bejelenteni. Dennis pedig elismerte, hogy a Honda sokat segít a csapatnak, több szempontból.

***

A McLaren örült volna az egy pontocskának a Honda hazai pályáján 

f1-japanese-gp-2015-fernando-alonso-mclaren-mp4-30.jpg

Futamról-futamra rosszabbodik a McLaren és a Honda helyzete, hiába dolgoznak keményen a szakemberek, az eredmények nem akarnak jönni, sőt, emiatt a sajtóspekulációk már Alonso és Button távozását fejtegetik.

Ron Dennis ugyan elmondta, hogy szerinte változatlan felállással vágnak neki 2016-nak, ám a wokingiak anyagi helyzete sokat romlott, előfordulhat, hogy jövőre nívósabb támogató nélkül maradhat a csapat, erre pedig rég nem volt példa.

A spanyol Alonso a futam folyamán többször is kritikával illette a motort, miszerint inkább a GP2-ben állna meg a helyét, mint a Forma-1-ben. 

A csapatfőnök Eric Boullier szerint a vasárnapi eredmény kicsit sem kielégítő, azonban a csapat megbízhatóság terén elindult a jó úton. A korábbi Lotus-vezető dobogós pozíciót jósol a Hondának hamarosan.

A Honda motorsport-igazgatója, Yasuhisa Arai elárulta, hogy bosszantotta Őt, hogy csak 11. lett Alonso MP4-30-asa, éppen csak lecsúszva a pontszerzéstől.

***

Alonso nem akarja, hogy a jövőben nyilvános legyen a csapatrádió

f1-japanese-gp-2015-fernando-alonso-mclaren_2.jpg

A Japán Nagydíjon Alonso két alkalommal is kikelt magából a Honda erőforrásának a gyengeségét illetően, mind a két alkalommal azt kiabálta, hogy "Ez olyan, mint a GP2."

Valamivel a dühkitörés után a spanyol pilóta Twitterre kiírta, hogy Japánban szerezte meg a McLaren idei harmadik legjobb eredményét. Ugyanakkor a úgy gondolja, hogy forgalomban harcolva ez sokkal nehezebb. Ráadásul ilyenkor a rádióbeszélgetéseket bejátsszák a közvetítésbe.

2005 és 2006 világbajnoka a BBC-nek elmondta, hogy Ő járt beállítások után kémkedni, miután hároméves szerződése van a spanyolnak.

***

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr907846300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása