DTM - MIGUEL MOLINA A POLE-BAN A MÁSODIK NÜRBURGRINGI FUTAMRA

cp5nem_woaazw7a_1.jpg

Miguel Molina és az Audi szerezte meg a pole pozíciót a második Német Túraautó bajnoki futamra a Nürburgringen. Mellőle a múltkori oscherslebeni futam győztese, az idén újonc Tom Blomqvist indul majd, míg a harmadik rajtkockát a bajnokság negyedik helyezettje, Jamie Green sajátította ki. A három fő bajnokesélyes csak a mezőny sűrűjéből rajtol, így Green-nek jó esélye lesz csökkenteni a hátrányt.

A spanyol pilóta 1:21.732-es idejével szerezte meg a pole-t, ami két tizeddel volt gyorsabb Lucas Auer tegnapi legjobbjánál. Molina a DTM-ben viszonylag nagynak mondható két tizeddel előzte meg legközelebbi riválisát, a BMW-vel versenyző Tom Blomqvist-ot, valamint három tizeddel márkatársát, Jamie Greent. A legjobb Mercedes a negyedik helyen záró Paul di Resta lett. A skót általában jól megy ezen a pályán, és ezúttal is csak ezredekkel maradt el a TOP 3-tól.

A bajnoki esélyesek közül Pascal Wehrlein végzett legelőrébb, de ő is csak épphogy befért a legjobb tízbe. A német a 9., a bajnoki harmadik helyezett Mattias Ekström a 17., a bajnokságban jelenleg második Edoardo Mortara pedig csak a 20. helyről várhatja a piros lámpák kialvását. Ha összességében nézzük tehát, Wehrlein-nek nem is olyan rossz ez a hely, figyelembe véve, hogy legfőbb riválisai honnan indulnak. A legjobban Jamie Green járt, aki előtt ezzel nagy lehetőség nyílik a felzárkózásra (ő negyedik a bajnoki tabellán), és ha sikerül elegendő pontot hoznia a másik három pilótán, az ezt követő szezonzáró hétvégére akár még ő is beléphet a bajnoki trófea várományosai közé.

A DTM 2005. évi bajnoka, Gary Paffett az utolsó helyről rajtolhat majd, mivel az időmérő előtti bemelegítő edzésen lerobbant a motorja, és új V8-ast kell beszerelni Mercedesébe.

Végeredmény:

cp5jjq8woaqjgxp_1.png

A mai futam távja már 1 óra + 1 kör lesz ellentétben a tegnapi 40 perccel, a mezőny valamivel negyed kettő után rajtol.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr787842812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása