DTM - AZ ÚJONC LUCAS AUER ELSŐ POLE-JÁT SZEREZTE A NÜRBURGRINGEN

cp0r4ocwgaa12ek.jpg

Az első futamra egy újonc, név szerint Lucas Auer szerezte meg a pole pozíciót, míg a bajnokságot vezető Pascal Wehrlein a harmadik rajthelyet kaparintotta meg. Ekström, a fiatal német fő riválisa megint szenvedett, és csak a 17. lett.

Szinte a semmiből ugrott az élre az első kvalifikáció végén az osztrák Lucas Auer, aki 1:21.915-ös idejével pole-ba kormányozta Mercedesét, s ezzel élete első DTM rajtelsőségét szerezte meg. Hozzá képest csak a második helyen végző Maxime Martin tudott egy tizedmásodpercen belül maradni, aki viszont igazán jó teljesítményt nyújtott, az a harmadik helyen záró Pascal Wehrlein. A 20 éves német autója a legnehezebb a mezőnyben a kompenzációs súlyoknak köszönhetően, de még így is befért az élmezőnybe, ami nagy szó, látva azt, hogy az Audi mennyit szenvedett a mezőny hátsó részében, mikor ők voltak a legnehezebbek. 

Mattias Ekström folytatta is az Audi ilyen szempontból vett "jó szokását", és csak a 17. helyre kvalifikálta magát az első futamra. A svéd erős túlkormányzottságra panaszkodott, de ezúttal az ingolstadtiak nem bújhatnak a mögé, hogy övék a legnehezebb autó, ezért nem tudtak ott lenni az elején, pontosan a szintén nagyon nehéz autóval versenyző Wehrlein által mutatott tempó miatt. 

A 20 perces edzést egyszer félbe kellett szakítani, miután Paul di Resta odavágta Mercedesét a második szektorban a falnak, és túl sok törmelék került a pályára. Egyébként Adrien Tambay is "megpuszilta" a gumifalat, ő még az első szektorban, de náluk sokkal rosszabbul járt Martin Tomczyk, aki egy technikai probléma miatt egyáltalán nem tudott részt venni az időmérőn.

A mai futam rajtprocedúrája 13 óra 10 perckor kezdődik, és a teljes versenyt élőben közvetíti az M4 Sport.

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr957835626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása