F1 - ALAPÍTVÁNYT NEVEZHETNEK EL JULES BIANCHIRÓL

f1-belgian-gp-2014-jules-bianchi-marussia-f1-team.jpg

A júliusban tragikusan elhunyt Jules Bianchi édesapja, Philippe Bianchi elárulta, szeretné, ha fia emlékét egy alapítvány neve őrizné majd. Az apuka a végül végzetes kimenetelű balesetről is beszélt annak alkalmával, hogy a mezőny a hétvégén visszatér Suzukába.

A tragikus sorsú francia pilóta édesapja a BBC-nek adott egy hosszabb interjút, melyben sok mindent elárult az elmúlt év történéseiről. Jules Bianchi a tavalyi Japán nagydíjon szenvedett súlyos fejsérüléseket, majd idén júliusban életét veszítette a nizzai kórházban, ahol élete utolsó heteit töltötte. Az édesapát a japán helyszínre való visszatérés okán kérdezték az angol munkatársak, akiknek a családfő sok mindent elárult a szomorú időszakról. Többek között azt is, hogy még mindig nem látta a baleset felvételeit, és még nem is tervezi megnézni, mert elmondása szerint jelenleg képtelen rá. Sőt, Philippe azt is elmondta, az ominózus eset óta egyetlen nagydíjat sem látott, és még nem is akar, mert nem érzi magát készen erre. 

Az interjú során került szóba az is, hogy Philippe Bianchi szeretné, ha valamilyen alapítvány a jövőben fia nevét viselné, ezzel is tisztelegve a rendkívül tehetségesnek tartott versenyző emléke előtt. 

A beszélgetés közben szó esett a zárt pilótafülkék ötletéről is, amely Philippe szerint jó dolog, de biztos benne, hogy fia életét ez sem menthette volna meg (ezt elvileg az orvosok is elmondták neki). 

Az idősebb Bianchi végül azt is elárulta, nem szeretné kommentálni a balesetet, és a futamszervezőket, valamint az FIA-t sem áll szándékában kritizálni, mivel még nem látta a balesetet, így nem tud véleményt alkotni róla. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr267818808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása