F1 - A TORO ROSSO HONDÁRA VÁLTHAT?

f1-singapore-gp-2015-max-verstappen-scuderia-toro-rosso-str10-leads-team-mate-carlos-sainz.jpg

Érdekes hírek láttak napvilágot, miszerint a kisebbik energiaitalos csapat a japánok erőforrását használhatja 2016-tól.

Az Auto Motor und Sport német szaklap megtudta, hogy a Ferrari ha meg is egyezik majd a Red Bull-lal, csak nekik lesz hajlandó motorokat biztosítani, testvércsapatuknak, a Toro Rossónak már nem. Az indok erre nagyon egyszerű: az olaszok nem vállalnák öt csapat támogatását (jelenleg a Saubernek és a Manornak szállítanak erőforrásokat Maranellóból, de jövőre már szerződésük van az újonc csapat Haas F1 Team-mel, így tehát még maximum egy csapatnak tudnának hajtóegységet adni).

Itt jön képbe a Honda. A Toro Rosso istállónak ugyanis ebben az esetben a japánok jelentenék az egyetlen esélyt, hiszen a Red Bull szerződéskötése a Renault-val a kis csapatra is kihat majd, így a franciákkal nem maradhatnak, a Mercedesnél pedig ugyan lesz egy felszabaduló hely a Lotus gyári Renault csapattá alakulása után, de nem valószínű, hogy ők szállítana nekik erőforrásokat (a németek az eddigiek alapján inkább a Manorral szeretnének megegyezni, többek között azért is, hogy versenyülést biztosíthassanak tehetséges tesztpilótájuknak, a jelenleg a Német Túraautó bajnokságban szereplő Pascal Wehrleinnak). Így egyedül a Honda marad az olasz székhelyű alakulatnak. A Honda a hírek szerint csak egy évre kötött kizárólagos motorszállítói szerződést a Mclaren-nel, így elméletileg jövőre már mások partnereivé is válhatnak. A Mclaren versenyigazgatója, Eric Boullier nemrég arról beszélt, nem lát valós esélyt arra, hogy a Honda 2017-ig rajtuk kívül is támogasson valakit erőforrás téren, de könnyen lehet, hogy ha a Ferrari döntése miatt már egy évvel hamarabb, azaz jövőre "elveszítik" kizárólagos kapcsolatukat a japán gyárral.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr167818790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása