F1 - PROST NEM LESZ CSAPATFŐNÖK, DE A RENAULT MEGVESZI A LOTUST

f1-singapore-gp-2015-pastor-maldonado-lotus-f1-e23_1.jpg

Az Auto Motor und Sport tudomása szerint a Renault rövid időn belül meg fogja venni a Lotust, de Alain Prost nem lesz csapatfőnök - ezt ő maga jegyezte meg. 

Az utolsó hetek történéseinek fényében az már eddig is szinte biztos volt, hogy a Renault gyári csapatként visszaköltözik az enstone-i létesítménybe, felvásárolva a Lotus Forma-1-es csapatát. Egyelőre hivatalos bejelentés még nincs, a fentebb német lap szerint azért, mert még tisztázni kell pár fontos részletet Bernie Ecclestone-nal, a Forma-1 Menedzsment első emberével. Az azonban kérdés volt (és egyelőre kérdés is marad), ki lehet majd a csapatfőnök a régi-új istállónál, valamint hogy milyen szerepet tölt majd be a francia gyár életében a jelenleg is náluk tevékenykedő Alain Prost. A korábbi négyszeres világbajnok maga árulta el, hogy nem ő fogja irányítani az alakulatot, és az is eldőlt, még részesedése se lesz a csapatban. Prost valószínűleg olyan szerepet fog betölteni a franciáknál, mint Niki Lauda a Mercedesnél, tehát amolyan "mentor" lesz majd, és a háttérből fontos tanácsokkal segíti majd a vezetőket és a pilótákat. A csapatfőnök kilétéről még nincs semmi konkrétum, de egyelőre Cyril Abiteboul tűnik a legesélyesebbnek (jelenleg a Renault-nak dolgozik), miután Gerard Lopez, a Lotus jelenlegi tulajdonosa kijelentette, nem lesz képes ott lenni minden futamon 2016-ban.

A jelek szerint egyébként azon megy a vita a Renault és Ecclestone között, hogy mennyi pénzt kapnának alanyi jogon a múltjuk alapján, ha gyári alakulatként szerepelnének. Egyelőre sokat nem tudni arról, hogy haladnak a tárgyalások, de vannak olyan hírek is, miszerint a CVC (a Forma-1 kereskedelmi jogainak birtokosa) 2021-ig nem tudna ebből kifolyó összegeket a csapat rendelkezésére adni, miután addig érvényes a jelenlegi Concorde Egyezmény. 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr367810118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása