FORMULA E - MÓDOSUL AZ IDŐMÉRŐ FELÉPÍTÉSE

formula-e-donington-august-test-2015-sebastien-buemi-renault-e-dams.jpg

Minimálisan ugyan, de megváltozik az időmérő edzés menete a Formula E-ben a 2015/16-os szezontól kezdve.

Az elektromos világbajnokság első szezonjában az időmérőn a pilóták véletlenszerűen lettek négy, egyenként 5-5 fős csoportba szétválogatva. Mind a négy brigádnak 10-10 perc állt a rendelkezésére, hogy a lehető legtöbbet kihozzák magukból. A négy társaság kombinált eredménye határozta meg a teljes rajtsorrendet, a pole-ban záró pilóta pedig három pontot kapott.

A motorsport.com szerint változni fog a kvalifikáció lebonyolítása. A négy csoport maradni fog, ám minden egyes csoport az idei évtől kezdve már csak 6-6 percet fog kapni, így aligha fognak a versenyzők 1-1 gyors körnél többet abszolválni. A csoportok összesített eredménye fogja meghatározni a 6-20. pozíciók tulajdonosait, míg a TOP 5-re vár egy újabb menet, ez pedig a Formula E-ben újonnan bevezetett Superpole rendszer. Az időmérő öt legjobbja a WTCC-hez hasonlóan egy-egy mért kört futhat, elsőként pedig az előző sorrendben ötödikként végző pilóta gurulhat pályára.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr727799632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása