F1 - A CSAPATOK A SZÉLCSATORNA BETILTÁSA ELLEN VANNAK

f1-singapore-gp-2015-lewis-hamilton-mercedes-amg-f1-w06_2.jpg

Kiderült, mégsem olyan egyértelmű a helyzet a szélcsatorna betiltásával kapcsolatban, mint ahogy azt tegnap több szaklap is megírta. Egyelőre úgy néz ki, a Red Bullon kívül senki sem támogatja az ötletet.

A tegnapi nap folyamán olyan híreket olvashattunk, hogy a Stratégiai Csoport meghozta a döntést, miszerint a szélcsatornákat a Forma-1-ben 2017-től betiltják, és onnantól már csak számítógépes programozás segítségével lehetne tesztelni az autók új elemeit. Ebben a csoportban egyébként Bernie Ecclestone, a FOM elnöke, az FIA delegáltjai, valamint a hat nagyobb csapat, a Ferrari, a Mercedes, a Red Bull, a Williams, a Mclaren és a Force India szerepel. Ma azonban több résztvevő is lenyilatkozta, a helyzet egyáltalán nem ilyen egyszerű, és az is kiderült, a motorok és váltók eladására vonatkozó költségsapka ötletével ellentétben a szélcsatornás módosítást nem tárják majd a Motorsport Világtanács elé szeptember végén, ahol véglegesíthetnék azt. 

Ennek pedig az az oka, hogy a Red Bull istállón kívül gyakorlatilag mindegyik csapat ellenzi az újítást, sőt, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff egyenesen "hülyeségnek" tartaná, ha betiltanák a fent említett létesítményeket. Az osztrák azzal érvelt, hogy nem kéne megkockáztatni azt, hogy az addig csak számítógépeken tesztelt újításokkal kísérletezgessenek a csapatok a pályán, mert ez adott esetben veszélyes is lehet, ráadásul szerinte a CFD programozás mellett a szélcsatorna is nagyon fontos szerepet játszik a fejlesztések hitelesítésében, így egyszerűen ésszerűtlen lenne betiltani azt. 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr777801680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása