F1 - TELJESEN ELTŰNHETNEK A MOTORSPORTBÓL A NYITOTT KAROSSZÉRIÁS AUTÓK?

f1hungarian-gp2015safetycrewstendtothecrashedcarofsergioperezsaharaforceind.jpg

Ha az autóversenyzés királykategóriájában, a Forma-1-ben bevezetnék a zárt karosszériákat, akkor könnyen elképzelhető, hogy rövid időn belül teljesen megszűnnének a nyílt karosszériás autók...

Jules Bianchi és Justin Wilson nemrég történt tragikus balesetei miatt újra felmerült a zárt pilótafülkék bevezetésének ötlete, és a lehetőséget már a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is komolyan vizsgálja, ráadásul már egy tesztprogram is elindult a megfelelő megoldás kifejlesztése érdekében. Ez persze még messze nem jelenti azt, hogy bekövetkezik a drasztikus változtatás, de egyáltalán nem lehet kizárni azt, miután már egyre több pilóta is emlegeti, lassan lépni kéne. 

Ha pedig megtörténik az F1-ben a változtatás, nagy valószínűséggel egy idő után a kisebb, vagy más kontinenseken zajló kategóriák is átvennék a zárt fülkéket. Erre utal az is, hogy már nem egyszer láttunk olyat, hogy egy alacsonyabb kategória is átvette a Forma-1 újításait. Nem is kell messzire visszamennünk az első példához: a királykategóriában 2011-ben bevetésre került DRS nevű rendszer (állítható hátsó szárny) idén debütált a sorozat előszobájának tartott GP2-ben.

A hírek szerint van még egy ötlet is a biztonság növelésére. Ennek lényege az lenne, hogy a pilótákat már kiskorukban, a legkisebb nemzetközi gokart versenyek alkalmával is különböző képzésekre vinnék, és úgymond "mentorok" tanítanák őket a biztonsággal kapcsolatban.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr647791150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása