F1 - KISZÁLLÁSSAL FENYEGETŐZIK A PIRELLI

f1-abu-dhabi-gp-2014-pirelli-tyres.jpg

Múltkor még csak követelőzött az olasz gumigyártó, most viszont már durvább eszközökhöz folyamodott. A motorsport-igazgató Paul Hembery a mai nap folyamán elhintette, hogyha jövőre nem biztosítják a Pirellinek a hatszor háromnapos tesztelési lehetőséget, hogy felkészüljenek 2017-re, akkor könnyen előfordulhat, hogy más gumibeszállító utána kell, hogy nézzen a Forma-1...

Napokkal ezelőtt a Pirelli kifejtette, hogy csak az esetben hajlandó végezni a munkáját 2017-től, ha a pályán nem kerülnek kellemetlen helyzetbe. Noha a spái defekteket külső tényező okozta, azonban az olasz cég elismeri, hogy a korlátozott tesztmennyiség nincs jótékony hatással tevékenységére, szóval, a jövő évben nem csak a kollektív számokat növelné Paul Hembery, hanem kifejezetten gumiteszteket rendezne, ahol élversenyzők segítenék a Pirelli dolgát.

2017-re változnak a gumiabroncsok paraméterei, az első gumik 32,5 centiméter, a hátsó gumik 42,5 centiméter szélesek lesznek. Azonban annak biztonságos kifejlesztéséhez elengedhetetlenek a pálya szerzett tapasztalatok.

Hembery éppen emiatt tartaná nagy fontosnak ezeket a teszteket, még akkor is, ha elképesztően sűrű lesz a jövő évi versenynaptár. A Pirelli motorsport-igazgató hat háromnapos gyakorlást szeretne jövőre, majd jöhetnek a 2017-es előszezoni tréningek. Amennyiben a Pirelli nem kapja meg azt, amit kért, akkor a 2017-es szezontól már nem lesz a Forma-1 hivatalos gumiszállítója.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr727787816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása