WTCC - MONTEIRO-GYŐZELEM, HUFF-BRAVÚR, MICHELISZ- ÉS LOPEZ-KIESÉS A MÁSODIK FUTAMON!

wtcc-motegi-2015-tiago-monteiro-honda-civic-wtcc-honda-racing-team-jas.jpg

Magabiztos győzelmet aratott Tiago Monteiro a JAS Motorsport színeiben a második futamon, Motegiben. A második helyre Hugo Valente behozta a Chevrolet-t, azonban a futam hőse egyértelműen Rob Huff lett, aki keményen megdolgozott a dobogó legalsó fokáért. Michelisz és Lopez is kiesett a második futamon, Muller pedig úgyszintén nullázott!

Rendkívül eseménydúsra sikeredett a rajt a második futamon Motegiben. Monteiro lényegesen jobban rajtol, mint Valente és Catsburg, így a portugál pilóta azonnal az élre tört. Az 1-es kanyarban pedig Michelisz és Bennani összeakadt, így mind a ketten visszaestek a mezőny végére, azonban náluk jobban csak Lopez járt rosszabbul, akinek kitört a bal első kereke a nagy dulakodásban, így karrierje során második alkalommal esett ki.

Az utána következő körökben Michelisz Norbert felzárkózását, valamint Tarquini és Ma csatáját kísérhettük figyelemmel. Ma Qing Hua ugyanott vetődött be Gabriele Tarquini mellé, ahol az első futamon Yvan Mullert is megkajáltatta. Azonban ezt nagyon nehezen viselte Tarquini, így nem sokkal később kilökte a pályáról a kínait, aki visszazuhant a középmezőnybe. 

Nem sokkal két kulcscsata növelte a futam izgalmait. Igaz, a Valente - Muller csata már a hatodik körben eldőlt. A citroenes francia addig tologatta maga előtt honfitársát, míg az egyik szélzár el nem tört, melynek következtében félig felnyílt a C-Elyseé motorházteteje. A versenyirányítás narancssárga-fekete zászlóval azonnal kiintette a depóba Mullert, akinek a nullázása innentől kezdve borítékolható volt.

A futam második felében pedig a Huff - Tarquini - Loeb csata nyújtott óriási izgalmakat, a 2012-es brit világbajnok elképesztő módon verte vissza a nála jóval gyorsabb versenyzőtársak támadásait, konkrétan a britet Tarquini és Loeb felváltva gyilkolta, azonban nem találtak fogást rajta. A 9. körben Tarquini addig támadta Huffot, amíg végül nem Ő vesztett egy pozíciót, méghozzá a szemfüles Loebbel szemben, az utolsó körben pedig fordult a felállás: Loeb hibázott, és Tarquini ezt kihasználta, és visszaszerezte a negyedik helyet. 

Amikor a leintéshez közeledve már azt hittük, hogy Michelisz Norbi a mezőny végéről felzárkózva egy pontszerzéssel fogja megörvendeztetni a magyar szurkolótábort, abban a pillanatban Ő került képre, ahogyan leparkolja a zengős Hondát a pitben, miután kapott egy elefántpuszit az újonc Lapierre-től.

A versenyt végül több, mint 9 másodperces előny birtokában nyerte meg Tiago Monteiro, aki ezzel idén másodjára nyert futamot. A második helyen Hugo Valente behozta a Chevrolet Cruze-t, míg a dobogó legalsó fokára a futam hőse, a ladás Rob Huff állhatott fel! A Tarquini - Loeb párharcnak a zárótaktusa is szörnyen izgalmasra sikeredett, mivel a célegyenesben a kilencszeres ralibajnok bement a veterán olasz, ugyan 89 ezreddel, de megelőzte. Mögöttük Ma Qing Hua zárt a hatodik helyen, aki ezzel a pontversenyben 3 ponttal, de visszavette a negyedik helyet Michelisz Norberttől. Az első futamon produkált dupla kiesés után egy nagyon pozitív második viadalt zárt a ROAL Motorsport, ugyanis a Chilton - Coronel páros a 7-8. helyen látta meg a kockás zászlót. A pontszerzők névsorát a ladás Lapierre és a chevroletes Stefano D'Aste zárta.

A végeredmény még korántsem hivatalos, ugyanis a Tarquini - Ma, valamint Lapierre - Michelisz incidenst még vizsgálják a versenybírák.

A Túraautó Világbajnokság mezőnye pedig két hét múlva Kínában csap össze.

A második futam (nem hivatalos) végeredménye:

cats_2.jpg

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr787783782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása