DTM - FARFUS NYERTE A SZEZON EGYIK LEGIZGALMASABB IDŐMÉRŐ EDZÉSÉT

coxb3vbuyaalhsa.jpg

Rendkívül szorosra és izgalmasra sikeredett a Német Túraautó bajnokság vasárnapi időmérője Oscherslebenben. Az éjszakai eső teljesen lemosta a felgumizásokat, és lehet, hogy ez is segített az ellenfeleknek, a pole-t ugyanis akárcsak tegnap, ma is a BMW szerezte meg, de már nem domináltak olyan mértékben, mint tegnap. A brazil mellett az újonc Tom Blomqvist fért be az első sorba, a harmadik helyen pedig a pontversenyt vezető Pascal Wehrlein végzett. A Mercedes németje a ma délutáni futamon ismét sokat hozhat riválisán, miután Ekström megint szenvedett az Audival. 

A pole pozíciót érő idő ma nem véletlenül volt lassabb Timo Glock tegnapi leggyorsabb idejétől bő 8 tizeddel, mivel az éjszaka folyamán rengeteg csapadék hullott, ezzel teljesen lemosva a már felgumizott, ezáltal jobban tapadó íveket. Farfus ideje 1:20.632 volt, a mellőle induló brit újonc pedig csak 0,019 ezredmásodperccel csúszott le élete első pole-járól. Wehrleint a 3. helyen is mindössze 0,027 ezredmásodperc választotta el az elsőségtől, de 1 tizeden belül fért Farfus-hoz még Antonio Félix Da Costa, Paul di Resta és Marco Wittmann is, tehát egy újabb szokásosan szoros DTM kvalifikációnak lehettünk szemtanúi. 

A fent említettekből is látszik, hogy a BMW ma már egyáltalán nem dominált. A TOP 10 nagy részét így is ők foglalják el, de a küzdelem ezúttal nagyon szoros volt. Az ő hat autójukon kívül három Mercedes és egy Audi fért be ide. Utóbbi a tegnapi naphoz hasonlóan megint csak Molina volt, úgy látszik, egyelőre ő próbálja valamennyire tartani a lelket az ingolstadti csapatban. Márkatársa, a pályafutása harmadik bajnoki címéért küzdő Mattias Ekström ezúttal nem technikai hiba miatt szenvedett, egyszerűen túl lassú volt az autója (persze hozzá kell tenni, hogy az Audik a legnehezebbek a súlybüntetések miatt ezen a hétvégén). A svéd csupán a 18. rajtpozícióban parkolhatja majd el autóját a startnál. 

Végeredmény: *

coxniucw8aafkvc.png

 *Mike Rockenfeller 3, Robert Wickens 13 rajthelyes büntetést kapott, így előbbi hátrébb csúszik majd a      rajtrácson. 

A futam 15 óra után pár perccel kezdődik, és mindenképp érdemes lesz megtekinteni, izgalmas egy óra vár ránk.

Fotó: BMW Motorsport

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr457784400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása