MOTOGP - MARQUEZ ÉS LORENZO KEZDTEK A LEGJOBBAN IMOLÁBAN

motogp-czech-gp-2015-jorge-lorenzo-yamaha-factory-racing-and-marc-marquez-repsol-honda-tea.jpg

Az első két edzésen szokás szerint Marc Marquez és Jorge Lorenzo voltak a legjobbak, miközben a világbajnoki pontversenyt vezető Valentino Rossinak látható a lemaradása.

A tervezettnél 10 perccel később rajtolt az első gyakorlás San Marinóban, miután a Moto3-as edzésen történt egy baleset. Az első körök után még a két repsolos uralta az edzést, ám félidőnél már a yamahás Lorenzo volt a második helyen, miközben Valentino Rossi nagyon gyengén kezdte hazai hétvégéjét, a tréning elején még a TOP 10-be sem tudott befurakodni, de később előreverekedte magát a 4. helyig, amikor is félidőhöz érkeztünk.

Amíg Rossi a várakozásokon alul teljesítette, addig hatalmas meglepetésre szabadkártyás honfitársa, Michele Pirro ott volt a legjobb 4 pilóta mögött, az ötödik pozícióban, majd nem sokkal később Rossit is legyűrte! Azonban egy másik olasz, méghozzá Claudio Corti csak egy óriási bukással lett ma gazdagabb az első tréningen:

Corti crash - #SanMarinoGP

Where did the bike go?! http://bit.ly/CortiCrash-SanMarinoGP-f

Posted by MotoGP on 2015. szeptember 11.

A véghajrában Marquez és Lorenzo 1-2. helyére abszolút mérget lehetett venni, és végül a két spanyolt senki sem tudta megközelíteni. Viszont a 3. helyért már annál izgalmasabb volt a csata, melynek győztese Pirro lett, így pedig egy Repsol Honda, egy Yamaha és egy Ducati volt a legjobb háromban! Dani Pedrosa végül a 4. pozícióban zárt, míg Rossi elé beférkőzött Dovizioso, így a Doktor csak hatodik lett. A 7-8. hely a két Tech3 Yamaha-pilótáé, Pol Espargaroé és Bradley Smithé lett, a TOP 10-et pedig Crutchlow és Iannone zárta.

***

A 14:05-kor kezdődő második tréning is hasonló indult, mint az első, miután az első gyors körök után ismét Repsol Honda 1-2. alakult ki, miközben ketten máris elveszítették az uralmukat motorjuk felett: Cal Crutchlow és Alex de Angelis. Félidőnél Lorenzo ismét szétválasztotta Marquezt és Pedrosát, 88 ezredre megközelítve a regnáló bajnokot, még annak ellenére is, hogy Yamahájára kemény keverékű hátsó gumi került fel. 

A hajrá Karel Abraham bukásával indult, majd Marc Marquez egy 1:32.924-es idővel megemelte a mércét, ám az immár közepes keverékű abroncsokon robogó Lorenzo jobb időt tudott futni, mint a repsolos honfitárs: 1:32.871. Végül ez az idő elegendőnek bizonyult az edzéselsőséghez a VB-tabella második helyén álló Lorenzo számára. A harmadik helyért ismét volt verekedés, végül Pedrosa zárt a képzeletbeli pódium legalsó fokán, Dovizioso ismét Rossi előtt zárt, ezúttal a negyedik helyen. A TOP 10-be még Pol Espargaro, Danilo Petrucci, Bradley Smith, Michele Pirro és Cal Crutchlow fért be.

A harmadik szabadedzés szombaton 9:55-kor kezdődik. 

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr217778888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása