F1 - A LOTUS MÁR CSAK A RENAULT-RA VÁR

f1-belgian-gp-2015-lotus-f1-team-truck-and-logo-in-a-post-race-rain-storm.jpg

A Lotus Forma-1-es csapata már alig várja, hogy a Renault kimondja a "boldogító igent". A brit istálló jelenleg a túlélésért küzd, ezért a franciák minél hamarabbi érkezésére várnak. Legutóbb felmerült, ha a Renault nem dönt elég gyorsan, Romain Grosjean is távozhat az együttestől.

A korábbi tesztpilótájukkal, név szerint Charles Pic-kel való huzavonájuk után sem könnyebbülhetnek meg a Lotus-nál, ugyanis nagyon vékony jégen táncolnak anyagi szempontból, és egyes híresztelések szerint már a soron következő szingapúri nagydíjaz is ki kell, hogy hagyják az arany feketék. Noha azóta megerősítette a csapatvezetés, hogy mindenképpen részt vesznek az éjszakai futamon, helyzetük továbbra is instabil, éppen ezért már csak a Renault válaszára várnak. A helyzetet megnehezíti, hogy már a venezuelai olajvállalat, a PDVSA sem utalja az összegeket a csapat számlájára, és ez nem is fog változni egészen addig, amíg nem tudhatják mind az istálló, mind pedig versenyzőjük, Pastor Maldonado jövőjét biztosra. Az már más kérdés, hogy ha jön a Renault - nagy gyártóról lévén szó tehetősebb pénzösszegekkel - valószínűleg nem lesz szükségük a Maldonado által hozott dollár milliókra, és ezzel együtt a versenyzőre sem...

Viszont ha nem sietnek, a franciák elveszíthetik hazai versenyzőjüket, Romain Grosjean-t, aki nagyon örült a hírnek, miszerint a Renault megvásárolhatja jelenlegi csapatát, és így franciaként versenyezhetne francia autóval. De közben már ő is megemlítette, türelme véges, és ha rövid időn belül nem válik hivatalossá a Renault-Lotus házasság, tehát a csapat a közeljövőben is az instabilitás irányába tart majd, más csapatoknál is körbenézhet. Ez lehet, hogy már meg is történt, mostanában ugyanis egyre többször hozzák őt szóba a jövőre debütáló Haas F1 Team-mel, ahol a vélhetően már szerződéssel rendelkező Esteban Guttiérez mellé egy tapasztaltabb pilótát is keresnek, Grosjean pedig a hírek szerint pont megfelelne az amerikai istálló számára.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr227773668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása