F1 - A HAAS A FERRARIVAL TRÜKKÖZIK?

f1-italian-gp-2015-kimi-raikkonen-ferrari-sf15-t_1.jpg

A német F1-insider jelentései szerint október végén megválik 70 alkalmazottjától, akik másnap a Ferrarinál fognak dolgozni.

Egy percig sem titkolja a Haas F1 Team és a Ferrari, hogy nagyon jó, szoros kapcsolatot ápolnak, a karosszériát leszámítva a debütáló csapat számára szinte mindent az olasz istálló fog biztosítani. Noha a technikai segélynyújtás miatt egy picit bele kellett nyúlni a regulákba. A Haas pedig a karosszériával kapcsolatban is feszegeti a határokat, ugyanis a fent említett német lap állítása szerint 70 ember dolgozik az amerikai istálló központjában a Ferrari részéről. A segítőkezeket az olasz istálló küldte Gene Haaséknak, hogy konkrétan megvalósíthassák a Ferrari jövő évi autójának egy "másolatát".

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szabálykönyvében van egy olyan regula, amely kimondja, hogy egy adott csapat alkalmazottai nem dolgozhatnak egy másik istállónak is. A híresztelések szerint a Haas és a Ferrari talált egy kiskaput. A trükk a következő lehet: a Haas október utolsó napján felmond azon 70 dolgozónak, amely Dallara néven megépítették a karosszériát, másnap pedig már újra az olasz istálló tagjai lesznek.

A sajtóhírek arról is beszámolt, hogy ezzel a kapcsolattal a Ferrari és a Haas is egyaránt jól jár. Mégpedig úgy, hogy az olasz istálló majd kétszer annyi adatból dolgozhat a szélcsatornában, miután a Haas istálló információhalmaza is rendelkezésre fog állni, ezt pedig a saját előnyükre fordítják.

A riválisok a Mercedes és a Red Bull nyilván nem örülnek a friss fejleménynek, noha ők is próbálkoztak már valami hasonlóval. A csillagmárkás csapat a DTM-ben szereplő HWA-t, míg az energiaitalos gárda a GP2 mezőnyét színesítő Ardent juttatta volna ily módon az F1-be, és szövetkeztek volna egymással.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr747774182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása