F1 - KÉT SZPONZORA IS HÁTAT FORDÍT A MCLARENNEK 2016 VÉGÉN?

f1-italian-gp-2015-fernando-alonso-mclaren-mp4-30.jpg

2016 után nagy veszteség érheti a McLarent, miután két szponzora, a Johnnie Walker és a Santander Bank is szakítani akar a csapattal az idei leszereplés miatt - adta hírül a brit Daily Telegraph.

A brit Daily Telegraph beszámolója szerint a fent megnevezett két szponzor esetleges távozásának az oka az idei leszereplés, és a vele együtt járó kilencedik hely a konstruktőri tabellán. A Johnnie Walker whiskey már 10 éve támogatója a csapatnak, minden évben 15 millió fontot utalnak a McLaren számlájára. Sőt, anno, 2013 végén a cég felvetette azt is, hogy lennének névadók, cserébe fizetnének érte évi 43 milliót. Azonban Ron Dennis nemet mondott az ajánlatra, miután kevesellte pénzt. A Santander Bank távozásával pedig a McLaren számára évente további 5 millió font esne ki a büdzséjükből. Így a szponzorok elvesztése kapásból évi 20 millió fontos veszteséget jelentene.

Mindemellett az idei év után igencsak alacsony összeget fognak kapni a FOM-tól eredménytelenségük miatt. Ez pedig egyben akár Jenson Button távozását is jelentheti a brit lap szerint, aki számára jövőre már 12 milliót kéne, hogy fizessen a McLaren, a mostani 8 helyett. A wokingi gárda opciója szeptember végén jár le Buttonra.

A Honda ingyen adja a motorokat az alakulatnak, mindemellett a japán gyártó fizeti ki a versenyzők béreinek az 50 %-át, továbbá még 25 millió fontnyi szponzori pénzt tömnek a csapat zsebébe.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr167761896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása