F1 - ECCLESTONE KÖNYÖRTELENSÉGE EJTHETI KI MONZÁT A NAPTÁRBÓL

f1-italian-gp-2015-bernie-ecclestone.jpg

Bernie Ecclestone szokásához híven kegyetlen módon kapaszkodik minden centbe, ennek pedig az lehet az ára, hogy a Forma-1 rövidesen elveszíti a legnagyobb múlttal rendelkező pályáját, az Autodromo Nazionale Monzát.

1922-ben nyitotta meg a kapuit a monzai pálya, az 1950-ben startoló Forma-1-nek az 1980-as év kivételével minden évben otthont adott neki. Azonban lehet, hogy a jövő évi futam leintésekor véget ér Monza és a Forma-1 közös történelme, miután a Sebesség Szentélyében komoly anyagi gondok uralkodnak, ráadásul Ecclestone minimálisat sem hajlandó engedni a rendezési jogdíjakból.

"Esélytelen a kontraktus meghosszabbítása, miután Monza nem akarja kifizetni az előre meghatározott jogdíjat. Mi eladnánk valamit, azonban nekik kell meghozniuk a döntést, hogy vevők-e rá. A tárgyalások már 2,5 éve tartanak, ideje lenne pontot tenni a mondat végére. Ugyanannyiért biztosítjuk Monzának a rendezést, mint bármelyik másik pályának. Természetesen óriási veszteség lenne a Forma-1 számára, ha Monza kipottyanna a naptárból. Fizessék ki a kért árat, nem kell ezen problémázni." - nyilatkozta Ecclestone a Sky Sports Italia kérdésére.

Természetesen Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke kitartott az Autodromo Nazionale Monza mellett. Az olasz istálló vezetőjét egyszerűen lenyűgözte a tifosik szeretete és hihetetlen lelkesedése, épp emiatt érzi úgy Arrivabene, hogy felelősséggel bír az aszfaltcsíkért.

Ugyanakkor a Ferrari vezetője kitért, hogy nem ő tárgyal Bernie Ecclestonenal, mivel az nem az ő dolga. Persze szeretné, ha egyértelműen eldőlne Monza jövője. Arrivabene elárulta, hogy öt pálya; Monza, Spa-Francorchamps, Hockenheim, Silverstone és Monza alkotja a Forma-1 magvát, és elmondása szerint "ha a magva elvész, akkor a show is."

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr937761800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása