DTM - A MERCEDES BEMUTATTA 2016-OS "SZÖRNYETEGÉT"

codhezwxaaey5ml.jpg

Tegnap lerántotta a leplet a Mercedes a 2016-os, jövő évi új szabályok alapján tervezett Német Túraautó bajnoki autójáról. Az új konstrukció enyhén szólva brutálisan jóra sikeredett.

Az új C63 DTM coupé bemutatását összekötötték az utcai sportautónak tervezett Edition 1 C63 Coupé-val, bár a két modellről egyelőre csak az interneten közöltek képeket. Az azonban már első ránézésre is elmondható, hogy egyik sem néz ki rosszul, sőt, a DTM autó igen agresszív, rendkívül modern kasznit kapott. A visszajelzések egyértelműen pozitívak voltak a szurkolók, de még a pilóták részéről is. Robert Wickens például azt írta Twitterén, hogy ha ez a gép valakinek nem tetszik, akkor annak nagyon rossz ízlése lehet...

codhe1nwgaeiqld.jpg

Az új versenygép tömege megfelel a bajnokság minimálisnak megszabott tömegével, azaz 1120 kilogrammal.  A szénszálas monocoque acél bukókerettel van megerősítve, az autó mérete pedig 5010 x 1950 x 1210 milliméter. A V8-as, négyliteres motor 490 lóerőre képes, maximális forgatónyomatéka pedig 500 Nm. Az első légterelő módosításával az autó aerodinamikája is változott, de a diffúzor és a hátsó szárny is ráncfelvarráson esett át.  

Ez az autó egyébként már előkészítése lehet az eddigi tervek szerint 2017-től bejövő új szabályoknak, melyek alapján a DTM autók és a japán Super GT sorozat autóit ugyanazon előírások alapján építik majd, hogy a márkák könnyebben átléphessenek időnként egyik sorozatból a másikba, ezzel népszerűsítve mindkét (jelenleg csak "saját" kontinensen zajló) versenysorozatot világszerte. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr777762122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása