F1 - A MÁSODIK EDZÉSEN IS A KÉT MERCEDES VOLT A LEGGYORSABB

f1-italian-gp-2015-lewis-hamilton-mercedes-amg-f1-w06_1.jpg

Lewis Hamilton és Nico Rosberg között a második edzésen minimális volt a különbség, azonban az első hely ismételten a brit versenyzőé lett.

Az elsőhöz hasonlóan a második másfél órás tréningen is az Ezüst Nyilak suhantak a leggyorsabban, ismét sokkoló fölénnyel sajátították ki maguknak az első két helyet. A leggyorsabb köridő ismételten Lewis Hamilton nevéhez fűződik, noha Nico Rosberg alaposan faragott az első szabadedzésen látott fél másodperces hátrányán. Ez most mindössze 21 ezred.

A 3-6. pozíciókban sem történt nagy változás, újra a Force Indiák kerültek szendvicsbe Vettel és Raikkonen által, köztük Perez - Hülkenberg sorrend alakult ki. Most ezen kvartett lemaradása is számottevően csökkent, amely ezúttal csak 0,7-1,1 másodperc volt. Nem volt messze ettől bolytól a két lotusos, Romain Grosjean és Pastor Maldonado, akik Kimi Raikkonennél mindössze 1-1,5 tizeddel voltak lassabbak. A TOP 10-et pedig a Williams duója zárta, Bottas volt a gyorsabb a grove-i csapaton belül, méghozzá 2,5 tizedet verve Massára.

A második 90 perc sem maradt eseménytelen, ment a gépészkedés jócskán, mellyel meggyűlt a baja az első edzés Jolyon Palmer miatt a kispadon töltő Romain Grosjeannak is, akinek át kellett vágtatnia az Ascari sikán mellett található sóderágyon, míg a manoros Stevensnek a sikán kijáratánál kellett egy nagyot korrigálnia, ezzel elkerülve egy esetleges balesetet.

Azonban a legforróbb pillanatokat alighanem a 18. életévének betöltéséhez rohamosan közeledő Max Verstappen élte át, aki amúgy is akkumulátor-problémákkal küzdött. A holland tinipilóta autójának a hátulját megdobta a kerékvető az Ascari sikán előtt, és csak a szerencsének köszönheti, hogy nem vált a kavicságy rabjává, ellentétben spanyol csapattársával, Carlos Sainz Jr.-ral, aki emiatt fejezte be hamarabb az első edzést.

A hétvége programja a harmadik szabadedzéssel folytatódik, mely szombaton 11:00-kor kerül megrendezésre.

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr197760716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása