F1 - ÚJABB TULAJDONOSCSERE A MANORNÁL?

f1-belgian-gp-2015-roberto-merhi-manor-f1-team.jpg

Könnyen megeshet, hogy a Manor F1 Team rövidesen amerikai kezekbe kerül, azaz még az is előfordulhat, hogy jövőre két amerikai gárda színesítheti a mezőnyt.

Két amerikai üzletember, Tavo Hellmund és James Carney azon ügyködnek, hogy saját Forma-1-es gárdájuk legyen, méghozzá egy jelenlegi istálló megvásárlásával. Egyikük, Hellmund számára már nem ismeretlen a Száguldó Cirkusz világa, miután az ő keze is benne volt abban, hogy 2012-től az austini pálya a naptár részévé váljon, míg, mint a Mexikói Nagydíj promótere, ötéves kontraktust írt alá Bernie Ecclestonenal.

Hellmund és Carney számára a Manor lenne ezen célra a legalkalmasabb, miután a sereghajtó még jövőre részesülni fog a FOM által kiosztott pénzdíjakból, a csapat 28 millió fontot fog kapni. 

A tavalyi évben az akkor még Marussia néven futó alakulat az utolsó három versenyről kénytelen volt hiányozni, miután anyagi helyzetük lehetetlenné tette a szereplést. Végül az utolsó utáni pillanatban az Ovo Energy alapítója, Stephen Fitzpatrick megmentette a csapatot, a Forma-1-es részvételhez szükséges költséget előteremtve, ráadásul a Manor a nyár alatt több neves szakemberre is szert tudott tenni. A planetf1 jelentési szerint azonban Fitzpatrick vagy üzlettársat akar találni, vagy teljesen el szeretné adni a csapatot, miután már nem olyan lelkes, mint a kezdetekkor.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr907758916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása