F1 - ROSSZ ÖTLET A SŰRÍTETT VERSENYNAPTÁR?

11144933_10153456698554874_2173565287009375281_n.jpg

Nemrég napvilágot látott a 2016-os Forma-1-es szezon előzetes kalendáriuma, melyben a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj csak áprilisban szerepel, és a nyári szünet sem lenne négyhetes. Legtöbben így a kimerültségtől, és a túlzottan egymásba sűrített futamoktól tartanak, de a Mclaren és a Red Bull más hátulütőket is felvetett.

A tervek szerint az új tervezésű naptárban több futam máshol kap helyet a szezonban (például Malajzia az eleje helyett a végén, Oroszország pedig pont fordítva kapott helyet), ráadásul hét olyan alkalom lenne, mikor egymást követő hétvégéken is futamokat rendeznének. Az elképzelés eredete a költségcsökkentésen alapszik, de több csapatvezető szerint csak hátrányokat rejt magában. 

Így gondolja a Red Bull főnöke, Christian Horner is, aki szerint az amúgy is csökkenő számú nézők nem viselnék jól, ha három Forma-1 nélküli hónapot is ki kéne bírniuk. "Túl kevés hír jelenne meg túl sokáig." - fogalmazott a brit szakember. A tervek szerint ugyanis az előszezon is csak márciusban kezdődne meg, és ezentúl már csak kétszer négy napot kapnának a csapatok tesztelésre, ezzel is csökkentve a költségeket. 

A McLaren versenyzője, Fernando Alonso eközben nem a marketing szempontok, hanem az ismét egyre jobban korlátozódó tesztelési lehetőségek miatt aggódik. A spanyol már a jelenlegi rendszert sem nézi jó szemmel, hiszen már most sem lehet év közben tesztelni, így amely csapat (esetében a McLaren-Honda) gyengén kezdi a szezont a téli teszteken, úgy is fogja befejezni, mert egyszerűen nincs elég pályatesztes lehetőségük az autó fejlesztésére, holott a múltban ez nem így volt. Alonso aggodalma érthető, hiszen csapatának motorszállítójának, a Hondának minden extra kilométerre szüksége lenne, hogy gyorsabb ütemben közelíthessen az élcsapatok szintjéhez. 

Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke eközben amiatt aggódik, hogy a Forma-1 adott esetben túl sok is lehet egyszerre a nézőknek, és a program sűrítésével fennállna a veszélye annak, hogy nem minden rajongó tudná követni az összes futamot.

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr797759064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása