F1 - MEGVANNAK A PIRELLI VIZSGÁLATI EREDMÉNYEI!

f1-italian-gp-2015-pirelli-tyres.jpg

Az FIA ismertette a Pirelli vizsgálatának az eredményeit.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) csütörtök délután publikálta a Pirelli vizsgálati eredményeit. Az olasz gumigyártó a következő dolgokat állapította meg:

  1. Sem a csapatok által használt versenygumikon, sem a tesztpadokon tesztelt abroncsokon nem volt delaminációra figyelmeztető jel.

  2. A Pirelli-mérnökök összesen 63 esetben is vágásnyomokat vettek észre a gumiabroncsokon. A törmelék Nico Rosberg gumijának az övét is elérte, melynek következtében azonnal defektet kapott.

  3. Mikroszkópos vizsgálatok folyamán fény derült arra is, hogy egy másik autón egy vágás szintén az abroncs övéig hatolt be, azonban ezen esetben nem járt károsodással.

  4. Sebastian Vettel gumiján már csak 30 százaléknyi futófelület maradt, így a pálya vonalvezetése nyújtott terhelésre és az apróbb törmelékekre érzékenyebb volt már az abroncs, és ez okozta a problémát.

Az FIA kijelentette, hogy teljes mértékben elégedett volt a hivatalos gumigyártó vizsgálatával, mindemellett a nagydíjhétvége folyamán, valamint a továbbiakban sok szeretettel várják a biztonságtechnikai tanácsokat. Mindemellett a szövetség azt is megerősítette, hogy a hétvégén a minimális guminyomás mértékét meg fogja növelni.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr797758782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása