F1 - ECCLESTONE FIZETTE KI A LOTUS ALKALMAZOTTJAINAK AUGUSZTUSI BÉREIT

1412867984.jpg

Bernie Ecclestone, a Forma-1 Menedzsment elnöke nagy segítséggel látta el a mostanában pénzügyileg igen ingatag lábakon álló Lotust. 

A Lotus F1-es csapata nemrég elismerte, anyagi szempontból az idei a legnehezebb évük, ugyanis a tavalyi gyenge eredmények után kevesebb pénzt kaptak a közvetítésekből és más tevékenységekből befolyó összegekből, ráadásul több szponzort is elveszítettek, mint például a Rexona-t, ami ma már a Williamst támogatja. Egyes hírek szerint a nyári szünet előtti utolsó versenyeken a Pirelli alig akart nekik gumit adni, mert az olaszok felé is tartozásokat halmoztak fel, Belgiumot pedig csak a futam utáni hét csütörtökjén hagyhatták el, miután beperelte őket korábbi tesztversenyzőjük, Charles Pic (a francia pilóta szerint a csapat nem teljesítette a szerződésében leírtakat, azaz nem biztosított neki elég tesztlehetőséget). 

Legutóbb az is kiderült, Bernie Ecclestone segített kifizetni az alkalmazottak augusztusi béreit, ezt maga Ecclestone árulta el. Mondhatjuk, hogy a brit üzletember nagyvonalú volt, de hozzá kell tenni, hogy neki is érdeme, hogy minden rendben legyen a Lotus-nál, hiszen az elmúlt években a száguldó cirkusz több csapatot is elveszített (lásd: HRT, Caterham), és a Marussia is csak épphogy megmenekült a csődtől. Ecclestone elmondása szerint azért segített, mert fontosnak tartotta, hogy minden rendben legyen a csapatnál, de azt ő is beismerte, hogy nem néznek nagy jövő elébe, ha a Renault nem vásárolja fel őket, és alapít újra gyári csapatot. Erre azonban egyre nagyobb az esély, és az enstone-i egyesület is abban reménykedik, hogy minél hamarabb aláírhassák az egyezményt. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr217756144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása