F1 - LÁGYABB KEVERÉKEK MONZÁBAN, NEM LESZ BOJKOTT A GUMIK MIATT

f1-british-gp-2015-pirelli-tyres.jpg

A Pirelli ezúttal a szokottnál lágyabb keverékeket szállít a Sebesség Szentélyébe, miközben a GPDA elnöke, Alexander Wurz megerősítette, hogy a pilóták nem fogják bojkottálni a futamot a gumik miatt.

A Forma-1 hivatalos gumigyártójáról, a Pirelliről az elmúlt napokban ismételten lekapták a keresztvizet a Spában történtek miatt, miközben a Michelin is egyre gyakrabban kacsintgat a Száguldó Cirkusz felé, a franciák akár már 2017-től készen állnak a visszatérésre.

A Pirelli a mai nap pedig megerősítette, hogy a korábbi évektől eltérő keverék összeállítással fegyverkezik fel az olaszországi hétvégére. Ezúttal a lágy és a közepes gumikat fogja elszállítani Monzában, míg korábban a közepes - kemény duó volt a jellemző. Az elmúlt időszakban sokat kritizált olasz amiatt döntött a váltás mellett, hogy akcióban dúsabb legyen az Olasz Nagydíj. Ez a döntés azonban teljesen felforgatja a taktikákat.

Mindeközben a GPDA elnöke, Alexander Wurz kifejtette, hogy egyelőre a helyzet nem annyira tragikus, hogy a pilóták bojkottálják a futama. A Versenyzők Érdekvédelmi Szervezete állandó kapcsolatban áll a Pirellivel és a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA-val), az egykori Forma-1-es pilóta felhívta rá a figyelmet, hogy mindhárom fél elsődleges érdekes a versenyzők testi épsége, miközben azt is elárulta, hogy a GPDA senkire sem akarja ráróni a felelősséget, csak szeretné tudni a jövő történéseit.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr877748454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása