WEC - KETTŐS PORSCHE-SIKER A NÜRBURGRINGEN!

wec-nurburgring-2015-17-porsche-team-porsche-919-hybrid-timo-bernhard-mark-webber-brendon.jpg

A nürburgringi hatórás futam kettős Porsche-győzelmet hozott, a #17-es egységé lett az első, Mark Webberrel, Timo Bernharddal és Brendon Hartleyval a volánnál.

Egyáltalán nem volt sima futama a Porsche-nak, mivel először pont a #17-es egységnek adódtak problémái az orr rész cseréje miatt, amely után egészen a negyedik helyig csúszott vissza a második helyről rajtoló Webber - Bernhard - Hartley trió már a futam elején. Féltávnál pedig a pole-ból induló #18-as rajtszámú 919-es kapott egy összesen 95 másodperces stop&go büntetést kapott, ezután újra Webberék ölébe pottyant az első pozíció, melyet már nem adtak ki a kezükből.

Mindennek köszönhetően Mark Webber, Timo Bernhard és Brendon Hartley nagy fölénnyel diadalmaskodtak a nürburgringi hatórás futamon. A második a Lieb - Dumas - Jani trió által irányított #18-as Porsche futott be a második helyen. Az Audinak Le Mans után ismét egy nagy vereséget kellett elviselnie, az ingolstadtiaknak be kellett érniük a 3-4. pozíciókkal. Előrébb a bajnoki címre esélyesebb, #7-es egység (Lotterer - Fässler - Tréluyer) zárt, miután a véghajrában a negyedikként záró #8-as (Di Grassi - Turvey - Duval) autó elállt az útjából. A Toyota számára sallangmentes volt a futam, azonban édeskevés volt ez az eredményességhez, miután a Buemi - Nakajima - Davidson és a Conway - Sarrazin - Wurz trió csak az 5-6. helyeken látta meg a kockás zászlót.

Az LMP2-es géposztályban Le Mans után a Nürburgringen is a #47-es KCMG-Oreca zárt az élen, a GTE Pro kategóriában is kettős Porsche-siker született a #91-es és a #92-es rajtszámú 911-esnek köszönhetően, míg a GTE Am kategóriában az SMP Racing által üzemeltetett #72-es Ferrari diadalmaskodott.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1007746366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása