DTM - ROCKENFELLER NYERTE AZ ELKÉPESZTŐEN SZOROS MÁSODIK IDŐMÉRŐT MOSZKVÁBAN

qualy2_moscow_dtm_2015-630x354.jpg

Mike Rockenfeller indulhat a pole pozícióból a Német Túraautó Bajnokság második oroszországi futamán, miután egy rendkívül szoros időmérő edzésen végzett az élen. Az Audi az első sort is kisajátíthatná, de a tegnapi baleset okozásáért három helyes rajtbüntetést kapó Ekström csak a 5. helyről várhatja a rajtot. A Mercedes egy körön már nem szenvedett olyan mértékben, mint a tegnapi kvalifikáción, de a szoros különbségek miatt ma leggyorsabb pilótájuk is csak a 7. helyet tudta megszerezni.

Az Audi mára leelőzte a BMW-t, és már nem a bajorok bizonyultak a leggyorsabbnak, ám a különbségek borzasztóan szorosak voltak. Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy Rockenfeller pole körét 1:28.540 alatt teljesítette, de ettől még a 7. helyen záró Gary Paffett is csak 0,092 ezredre (!) volt elmaradva. A legjobb BMW a 3. helyen záró Bruno Spengler lett, mindössze 0,04 századdal "Rocky" ideje mögött. 

Annak ellenére, hogy a mai napra az Audi talált némi tempót, és a BMW-k elé is tudtak kerülni, azért elmondható, hogy mindent egybevéve még mindig a müncheniek tűnnek a legjobbaknak ezen a pályán, hiszen a legjobb tízben záró versenyzők fele az ő autóikat vezeti. Az Audi négy, a Mercedes pedig csak egy autót tudhat magáénak a TOP 10-ben. 

A tegnapi győztes, valamint a bajnokság jelenlegi éllovasa, Pascal Wehrlein csak a 11. helyen végzett, ami elsőre csalódást keltően hangozhat, de még ő is csak 0,199 ezreddel marad el Rockenfeller idejétől. (Csak példaképpen, egy ekkora különbség a Forma-1-ben sokszor bőven elég lenne a 2. helyre is...)

A futam magyar idő szerint 15 óra után pár perccel kezdődik.

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr347745670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása