MOTOGP - FÖLÉNYES MARQUEZ-POLE SILVERSTONEBAN

motogp_marq2.png

A Repsol Honda spanyolja, Marc Marquez csúnyán elkalapálta a mezőnyt előbb a tétmentes, negyedik edzésen, majd a kvalifikáción.

A tét nélküli, negyedik edzésen Marc Marquez fölényes győzelmet aratott, megelőzve Andrea Iannone-t, Dani Pedrosát és a 2-3. szabadedzést megnyerő Jorge Lorenzóval szemben. Az egyetlen esemény Hector Barbera nevéhez köthető, aki a Wellington-egyenes végén dobta el Ducatiját, melyet a sportbírók segítettek kiszabadítani a sóderágyból.

A Q1 legjobb kettő, továbbjutást jelentő helyéért ment az ádáz harc a Suzuki és a Pramac Ducati versenyzői között. Eleinte a japán gyárat képviselő Aleix Espargaro - Maverick Vinales kettős bizonyult a legjobbnak, azonban a spanyol pilóták nagy hibát követtek el azzal, hogy a véghajrában gumispórolásra hivatkozva nem hagyták el a bokszot, mivel a Pramac részéről Yonny Hernandez egy nagyon jó, 2:02 alatti kört tudott összerakni, így odaért az első pozícióban, azonban ezzel kiverte Vinalest a továbbjutók közül.

A Q2 végkimenetele is a papírforma szerint alakult. Marc Marquez rögtön futott egy 2:00-ás kört, mellyel azonnal az élen találta magát, sőt, az időmérő végén tovább gyorsult, mindössze 2,5 tizeddel csúszott le az 1:59-es körről. Noha, Lorenzo is próbálta tartani a lépést a Repsol regnáló világbajnokával, nem sikerült, a végén 288 ezred volt köztük, de a listavezető yamahás simán megszerezte a második rajtpozíciót a holnapi futamra. Az első sort kisebb meglepetésre Dani Pedrosa tette teljessé, miután a spanyol számára az idei szezonja van a leginkább hullámvölgyekkel tarkítva. A negyedik rajtkockát Rossi szerezte meg, amely szintén meglepő volt az olasz szabadedzéseken mutatott formáját követően. A Doktor mellől holnap a két Tech 3 Yamaha-pilóta várhatja a piros lámpák kialvását, Pol Espargaro - Smith sorrendben. A hetedik legjobb időt az egész hétvége folyamán meggyőzően teljesítő Scott Redding ért oda, maga mögé utasítva honfitársát, Crutchlow-t, illetve Iannone-t. Az első tízet a suzukis Aleix Espargaro zárta.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr557743860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása