WTCC - LAPIERRE DEBÜTÁL, VAN LAGENT VÁLTJA A LADÁNÁL!

wtcc_lapierre.jpg

Az idei WEC Le Mans-i 24 órás verseny LMP2-es győztese, Nicolas Lapierre debütálni fog a WTCC-ben! A francia pilóta a Lada csapatát fogja erősíteni az idei év hátralevő részében és a következő szezonban, leváltva a holland Jaap van Lagent.

Lapierre az Oreca Nissan volánja mögött megnyerte az LMP2-es kiírást a Le Mans-i 24 óráson, az ezt megelőző esztendőkben a Toyota LMP1-es alakulatának a tagja volt.

Most azonban új szériában bizonyíthat a francia, méghozzá a Túraautó Világbajnokságban. A 31 esztendős pilóta Lada csapatát fogja erősíteni Jaap van Lagen helyén az idei hátralévő négy versenyhétvégén: Japánban, Kínában, Thaiföldön és Katarban. És ha minden igaz, akkor jövőre is szerepelhet a WTCC-ben Lapierre.

A francia eddig még nem ült túraautóban, leszámítva azt a két franciaországi tesztet, melyet az elmúlt hetekben abszolvált, egyet a Paul Ricardon, egyet Magny-Coursban. A versenyző bizakodó, tetszik neki az új kihívás, és reméli, hogy értékes pontokat hozhat a csapat számára.

Egyébként a csapat számára Lapierre lesz az idei hatodik pilóta, és közülük egyedül Rob Huff van a Ladánál év eleje óta. Megfordult a másik két Vestában már Thompson, Kozlovskiy, Jaap van Lagen, és most jelenleg Catsburg és Lapierre lesznek a 2012-es világbajnok csapattársai.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr157742102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása