DTM - WITTMANN NYERTE AZ ELSŐ SZABADEDZÉST MOSZKVÁBAN

1440789574.jpg

A mai 50 perces edzéssel megkezdődött a Német Túraautó Bajnokság idei 6. fordulója, melyet az oroszországi Moscow Raceway-en rendeznek. A pénteki gyakorláson a tavalyi bajnok Marco Wittmann bizonyult a leggyorsabbnak, a BMW pedig úgy tűnik, eddigi szenvedéseik után most talált egy jó beállítási alapot autóihoz, hiszen az első tízben ezúttal hat bajor autó végzett. Persze a BMW-s pilótákat a súlyelosztás is nagyban segíti, hiszen az előző futamokon mutatott gyengécske teljesítményük után Moszkvában övék a legkönnyebb autó. 

A hétvége rögtön egy kisebb felfordulással indult, még az edzéseket megelőzően. Az orosz hatóságok 700 kilométerre Moszkvától lefoglalták, majd megsemmisítették a BMW csapat élelmiszerkészletét, miután a hónap elején harcot indították az európai származású élelmiszer ellen.

Ami pedig az edzést illeti, annak az elején még Rockenfeller, majd aztán Martin Tomczyk ideje jelentette az alapidőt, de aztán az aktuális bajnok vette át a vezetést, és maradt is az élen az edzés végéig. Wittmann 1:29.076-os idejével zárt elsőként, mögötte viszont már 3 tizedet kapott Ekström az Audival a második helyen. A müncheni gárdával egyelőre csak az Audi tudta tartani a lépést úgy-ahogy, a legjobb Mercedes ugyanis mindössze a 10. helyen záró Daniel Juncadella lett, aki (a DTM-ben már jelentősnek számító) 6 tizeddel maradt el a bajnoki címvédő idejétől. A leglassabb BMW egyébként meglepetésre pont az a Maxime Martin volt, aki tavaly itt hatalmas fölénnyel nyerni tudott. A belga pilóta ezúttal csak a 19. lett. 

A hétvége holnap folytatódik az FP2-vel, majd a szombati időmérővel és versennyel. A második és egyben utolsó gyakorlás magyar idő szerint 9 óra 40 perckor, a 20 perces kvalifikáció pedig 12 órakor kezdődik, az első futam 15.30-kor rajtol. 

Fotó: autosport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr867742096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása