F1 - A LOTUS MÁR VÁRJA, HOGY A RENAULT FELVÁSÁROLJA

fernandoalonso_renault_monte-carlo_2006.jpg

Alig egy éve dobta a Renault-erőforrásokat a Mercedes motorjaiért a Lotus, az enstone-iak mégis azt várják, hogy a Renault megvegye a csapatot.

Az enstone-i alakulattól nem áll messze a Renault, miután 2002 és 2009 között a márka ott állt a Lotus F1 Team mögött. 2010-re a Genii Capital felvásárolta a többségi tulajdonjogot, azonban ennek ellenére 2011 végéig a gárda a francia gyártó nevén futott.

A csapat legsikeresebb időszakát a 20. század közepén élte meg, amikor 2005-ben és 2006-ban Fernando Alonso a Renault színeiben nyert két világbajnoki címet, ekkor a konstruktőri trófea is a francia gyártóhoz vándorolt. A Lotusnak is voltak erős évei, két futamgyőzelmet és számos dobogót szereztek, azonban az elmúlt két évben az alakulat anyagi helyzete zuhanásszerűen romlott.

Hónapokkal ezelőtt arra derült fény, hogy a Renault ismételten gyári csapatot szerepeltetne a királykategóriában. Az elsődleges opció ennek megvalósítása érdekében a Lotus felvásárlása lenne, egy ideje már a tárgyalások is folyamatban vannak. Az enstone-iak annak dacára örülnének az üzlet nyélbeütésének, hogy épp tavaly év végén motorpartnerként is szakítottak a Renaultval, miután a franciák V6-os erőforrásai gyengék és megbízhatatlanok voltak.

A pályamérnök Alan Permane elárulta, hogy tárt karokkal várják, hogy a Renault felvásárolja a csapatot ebből a válságos helyzetből, és újra gyári csapattá válnának, noha, a Mercedesszel is remek kapcsolatot ápolnak. A szakember kitért Romain Grosjean spái sikerére, a francia pilóta egy két éven át tartó, dobogó nélküli sorozatot tört meg, pedig a Lotus csak egy új első szárnyat hozott erre a hétvégére, mást nemigen fejlesztettek. Permane azt is megjegyezte, hogy a csapat jobb anyagi helyzetben többre vinné.

Fotó: F1 Fanatic

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr697732652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása