INDYCAR - HUNTER-REAY NYERTE A POCONOI ŐRÜLETET, WILSON FEJSÉRÜLÉSEKET SZENVEDETT!

cniajxtvaaqwpuh.jpg

Kaotikus állapotok uralkodtak a poconoi 500 mérföldes futamon, melyet Ryan Hunter-Reay nyert. Sage Karamet és a korábbi Forma-1-es pilótát, Justin Wilsont kórházba szállították, utóbbit fejsérülésekkel!

A flúgos kifejezés a legtalálóbb az IndyCar 2015-ös szezonjának átelőtti versenyére. Összesen 12 olyan pilóta volt, aki legalább egy kör erejéig átvette a vezetést a 200 körös futamon. Mindemellett 12 alkalommal hajtott a mezőny elé a Pace Car, és akkor a folyamatos előzgetések, és a test-test elleni csaták szóba sem kerültek. Nem egy olyan pillanat volt, amikor a célegyenesben 7-8 autó volt egymás mellett!

A legelső biztonsági autós fázis már a rajtnál sorra került, mivel újra kellett rajtoltatni a mezőnyt, így a pilóták extra formációs kört tettek meg.

A 30. körben pedig Jack Hawksworth autójáról szabadult el a kerék, majd az újraindítás után 1-2 körrel, a 37. fordulóban Sebastien Bourdais vágta a falnak az autóját a kettes kanyarban.

Utána viszonylag sokáig, a 85. körig kellett várni a következő incidensre, amikor ismét Hawksworth került a figyelem középpontjába, aki eltalálta az 1-es kanyarban a falat, és amikor keresztbe csúszott a pályán, eltalálta a 41-es rajtszámú pilóta autóját oldalról Charlie Kimball. Utóbbi egy orrkúpcsere után folytatni tudta a flúgos futamot.

Az újraindítást követően megint két kört bírt ki a mezőny újabb nagy esés nélkül. A 3-as kanyarban Tristan Vautier túl optimistán akart beszúrni a tabella második helyezettjének, Graham Rahalnak, összeértek, és mindkettőjük brutálisan vágódott neki a betonfalnak. Körökkel később törmelékeltakarítás miatt jött az újabb sárga.

A 132. körtől pedig felgyorsultak az események. Tony Kanaan balesetével indult a dominó, majd az újraindításnál Marco Andretti csapódott a betonkordonnak, ugyanott, a 2-es kanyarban. 

Hamarosan egy adrenalinfüggő négylábú is a pályára keveredett, aki egy róka volt. Ő a 163. és a 165. kör között provokálta ki a Pace Car pályara gördülését.

Az újraindítás pedig ismételten problémás volt, miután Helio Castroneves is eldobta a vasat a 167. körben, a Penske pilótája az 1-es kanyarban zúzta le az autóját.

20 körrel a leintés előtt jött az újabb horrorisztikus baleset. Az 1-es kanyarban Sage Karam is falnak vágta az autóját, azonban az arról leszakadó darabok eltalálták az egykori Forma-1-es pilóta, Justin Wilson sisakját. Wilson ezt követően a pálya belső oldalán található betonfalnak ment. Sage Karam a saját lábán hagyta el a csattanás helyszínét, azonban az amerikai versenyzőtársa nem úszta meg ilyen olcsón, mivel fejsérülést szenvedett, és mentőhelikopterrel szállították a helyi kórházba. Reméljük, hogy jól van Wilson.

A futam pedig hiába folytatódhatott az utolsó pár körre, a legnagyobb esemény Gabby Chaves lelassulása volt, így sárga figyelmeztetés alatt intették le a futamot, melyen Ryan Hunter-Reay idei második győzelmét aratta. A második hely Josef Newsgardené lett, míg a harmadik Juan Pablo Montoyáé, aki a 19. rajtkockából indult, és ezzel a remek teljesítménnyel alaposan megnövelte az eddig csökkenő világbajnoki reményeit. Montoya két riválisa, Power és Dixon a 4. és a 9. helyeken zártak. A futamon mindössze 11 autó szelte át a célvonalat.

A szezon augusztus 30-án, vasárnap zárul, Sonomában.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr57729590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása