F1 - ELHUNYT GUY LIGIER!

_85147284_guyligier.jpg

85 éves korában eltávozott az élők sorából a korábbi Forma-1-es pilóta és csapatvezető, Guy Ligier.

A francia Ligier sportkarrierjét sikeres rögbijátékosként kezdte, 34 éves korában kezdett az autóversenyzés irányába orientálódni, amikor is 1964-ben több F2-es futamon is a legjobb hatban zárt. 1966-ban és 1967--ben összesen 12 futamon állt rajthoz, és az 1967-es német futamom a hatodik helyen célba érve pontot szerzett. Utána visszatért az F2-be, és egészen Jo Schlesser haláláig versenyzett.

Versenyzői pályafutása után autótervezésbe fogott, első sportautójának a Ligier JS1 nevet adta, tisztelegve korábbi barátja emléke előtt. 1976-ban megalapította első Forma-1-es csapatát, a Ligier istállót, melynek részesedéseit eladta 1992-ben Cyril de Rouvrenak. Guy Ligier irányítása alatt a csapat 8 győzelmet szerzett, majd fennállásának utolsó évében, 1996-ban nyertek egy utolsót, Olivier Panis monacói sikerének köszönhetően.

1997-re a csapat Alain Prost kezébe került, és a név is változott, a gárda egészen 2001 végéig marad fenn Prost Grand Prix néven.

Guy Ligier pedig a tegnapi nap folyamán, 85 évesen életét vesztette, nyugodjék békében!

Fotó: Getty Images

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr937729568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása