F1 - MALDONADO AUTÓT TÖRT, ROSBERGÉ AZ FP1!

rosberg.jpg

Műszaki hibák tömkelegének ellenére Nico Rosberg könnyedén nyerte az első szabadedzést Belgiumban, megelőzve Lewis Hamiltont és Daniel Ricciardót. Pastor Maldonado a Lotusszal ismételten akcióba lendült.

Egy hosszú, négyhetes nyári szünetet követően végre valahára visszatért a Forma-1. A szezon második fele pedig a belgiumi első szabadedzéssel kezdődött meg, közép-európai idő szerint 10 órakor.

Sokan azonnal kihajtottak a pályára, hogy teljesítsék az installációs kört, azonban az első mért idő jócskán váratott magára, inkább azt láthattuk, hogy a csapatok hogyan takargatják az újdonsült fejlesztéseiket. Végül 15 perc elteltével Carlos Sainz Jr. törte meg a csendet a Toro Rossóval, azonban nemsokára megelőzte őt Max Verstappen, a csapattárs.

Azonban percekkel később már Lewis Hamilton ugrott az élre a Mercedesszel egy 1:52.192-es köridővel. Ekkor tíz versenyző rendelkezett mért körrel, ezen sorrendben: Hamilton, Ricciardo, Raikkonen, Verstappen, Perez, Vettel, Maldonado, Nasr, Sainz Jr., Stevens.

Mindeközben Massának és Rosbergnek problémái akadtak. A brazil williamses a motorerő hiányára panaszkodott, míg Rosbergnek a sebességváltója nem akart 8. fokozatba kapcsolni, mindemellett a gázpedállal is meggyűlt a baja a németnek, ráadásul még a DRS-sel is gondok akadtak.

Lewis Hamilton pedig gyorsabbnál gyorsabb köröket pörkölt versenyzőtársai orra alá, valamivel több, mint 25 perc elteltével 1,048 másodperccel vezetett Daniel Ricciardo Red Bullja előtt.

Az első fél óra letelte után pedig le kellett adni a Pirelli által biztosított extra gumiszettet, így mindenki bevonult a bokszba. Ekkor a sorrend a következő volt:

A csend 12 perc után tört meg a lotusos Pastor Maldonado jóvoltából, majd nem sokkal később csatlakozott a venezuelaihoz a Ferrarival Kimi Raikkonen. A finn pilóta pedig azonnal feljött a második helyre.

Egészen a 48. percig kellett várni arra, hogy a Mercedes elkészüljön Rosberg autójával, aki a javítási munkálatokat követően azonnal kigurult a pályára. 

Az 50. percben pedig előkerült a piros zászló, mivel Pastor Maldonado a tavalyi év után ismét összetörte a Lotusát Spa-Francorchampsba, azonban ezúttal a Malmedy után. Itt egy videó a venezuelai legújabb ámokfutásáról:

2015. Belga - 1. szabadedzés.

Pastor Maldonado balesete az 1. szabadedzésen.

Posted by Legújabb F1 videók on 2015. augusztus 21.

 

A 9 perces műszaki mentést követően folytatódhatott a körözés a 7004 méteres pályán. 26 perccel a leintés előtt pedig Nico Rosberg az élre tört, 140 ezreddel megelőzve csapattársát, Lewis Hamiltont, miközben Ricciardo felugrott a harmadik helyre, méghozzá egy elég erős idővel. Hármójuk mögött a két Ferrari és a másik Red Bullal Daniil Kvyat ólálkodtak a 4-6. helyen.

Percekkel később pedig Rosberg rátett még egy lapáttal a dologra, ugyanis megverte saját magát, mellyel 242 ezredre hizlalta az előnyét.

A következő 20 perc a szokásos pályaelhagyásokat leszámítva viszonylag eseménytelenül zajlott le. Az utolsó percekben pedig a mezőny nagyja kinn volt a pályán, azonban a köridők már nemigen javultak.

Ennek köszönhetően a kezdeti nehézségek ellenére Nico Rosberg viszonylag megnyugtatóbb fölénnyel zárt az élen az első tréningen. A Mercedes németje mögött csapattársa, Lewis Hamilton zárt, akit a kiemelkedően jó formában autózó Daniel Ricciardo követett. A TOP 3-at a két Ferrari követte a 4-5. helyen, meglepő módon Raikkonen - Vettel felállásban. A piros autók után a sorrendben a másik Red Bull következett Daniil Kvyattal, majd a két Toro Rosso-pilóta, Verstappen és Sainz Jr. Az első tízet a force indiás Perez és a williamses Bottas zárta.

Az első szabadedzés végeredménye:

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr257722888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása