MOTOGP - LORENZO DOMINÁLT BRNO-BAN, ÉS LETASZÍTOTTA ROSSIT A PONTTABELLA ÉLÉRŐL

cmibta3wcaaqu2l.jpg

Az egész hétvégén penge formát mutató Jorge Lorenzo a futamon sem ismert kegyelmet: rajt-cél győzelmet aratott a Cseh Nagydíjon Marquez és Rossi előtt, így a Doktor a pontegyenlőség dacára elvesztette a vezetést a világbajnoki pontversenyben.

A ma délelőtti bemelegítő edzésen is diadalmaskodó Jorge Lorenzo várhatta a pole pozícióból a piros lámpák elalvását, mellőle még Marquez és a csapattárs Rossi indulhatott. Az élen álló kettes szépen kapta el a rajtot, azonban Rossi egyáltalán nem kapta el jól a piros lámpák elalvásának a pillanatát, olyannyira nem, hogy Dovizioso és Smith is megelőzte. Már itt látszódott, hogy a TOP 3-ból Rossi a lehető legrosszabb keverékekre voksolt a gumik szempontjából.

Rossi végül a második kör végére legyűrte az elé keveredő versenytársakat, de addigra Lorenzoék már 2,5 másodpercre meglógtak. Ráadásul a következő körökben egyértelművé vált, hogy a kilencszeres motoros világbajnok nem tudja tartani spanyol riválisainak a tempóját, így az indianapolisi kép kezdett kialakulni, azaz Lorenzo - Marquez csata a győzelemért. Utóbbi megint a kivárás mellett döntött.

Ennek köszönhetően figyelhettük a hátrébb zajló csatákat. Iannone és Dovizioso a negyedik helyért vívtak nagy küzdelmét, míg a pénteki balesete óta fájdalmaira panaszkodó Pedrosa Smith-et kergette a hatodikért. A táv 50 %-nál Lorenzo rákapcsolt, és elkezdte leszakítani a Repsol címvédőjét, Marquezt. Azonban még rosszabb helyzetben a harmadik pozícióban motorozó Rossi volt, kinek hátránya már 7 másodperc környékén táncolt.

A futam utolsó etapjában két bukásra lehettünk figyelmesek, ezek pedig Cal Crutchlow és Maverick Vinales nevéhez fűződnek. Mindeközben Dani Pedrosa kemény csatában utasította maga mögé Andrea Doviziosót, azonban a spanyol Iannone-t már nem tudta megelőzni.

Mindeközben Jorge Lorenzo magabiztos, szép vezetéssel robogott a kockás zászló felé, és a Yamaha spanyolja megnyerte a csehországi derbit, közel 4,5 másodperces előnnyel. Az idei ötödik első helyére szert tevő Lorenzo mögött Marquez lett a második, aki kezd kievickélni az év első felében mutatott rossz szériájából. Valentino Rossi pedig 10 másodperc fölötti hátránnyal futott be a harmadik helyen, így pedig a két Yamaha-pilóta 211-211 ponttal rendelkezik, azonban Lorenzo több elsősége révén átvette az első helyet a világbajnoki pontversenyben.

Mögöttük, a 4-5. helyen Iannone és Pedrosa zárt. A TOP 10-et Dovizioso, Smith, az Espargaro-fivérek és Petrucci tették teljessé. Az Aprilia Bautistával és Bradl-val kettős pontszerzésnek örülhetett, miután a 13-14. pozícióban látták meg a kockás lobogót. Az Open kategória legjobbja az utolsó, a 15. pontszerző helyen célba érő Loris Baz lett.

A következő fordulót két hét múlva Nagy-Britanniában fogják megrendezni.

Fotó: Twitter.com/MotoGP

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr547710638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása