MOTOGP - MARQUEZ NYERTE AZ INDIANAPOLISI FUTAMOT

Marc Marquez győzelmével zárult a MotoGP Amerikai Nagydíja. A spanyol versenyző 3 körrel a vége előtt szánta el magát az előzésre a kiválóan rajtoló és addig végig vezető Jorge Lorenzo ellen.

Az időmérő után a warm upot is simán nyerte Marquez, de volt egy bukása, ahogy Lorenzonak is idén először. A sorrend Marquez - Pedrosa - Lorenzo - Rossi lett, ami az időmérő alapján várható volt.

A rajtnál az első sorból rajtolók szinte egyszerre jöttek el, az első kanyarban Lorenzo beférkőzött a két Repsol Honda elé, és hamar az élre állt. Rossi a 8. helyről gyorsan jött föl, kihasználta az ellenfelek hibáit, és hamar a 4. helyen találta magát.

Pedrosa nem tudta tartani Lorenzo és Marquez tempóját, Rossi a futam felénél utolérte, és meg is előzte, de utána ő sem tudott az élmenők után menni, sőt Pedrosa tartotta a tempóját.

8 körrel a vége előtt elkezdték a fehér zászlót lobogtatni, ami azt jelezte, hogy elkezdett csepegni az eső, de motorcserére végül nem került sor. Marquez 3 körrel a vége előtt megelőzte Lorenzot, aki ott tudott mögötte maradni, de nem tudott visszatámadni. Pedrosa is elkezdett vívni Rossival az utolsó dobogós helyért, végül az olasz lett a 3., aki így idén eddig minden futamot dobogón fejezett be.

A győztes Marc Marquez, aki így zsinórban 5. indianapolisi győzelmét aratta, Lorenzo és Rossi előtt. A pontversenyt továbbra is Rossi vezeti, 9 ponttal Lorenzo előtt.

Horváth Ádám (ClassF1)

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr987694538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása