DTM - EKSTRÖM A POLE-BÓL NYERTE AZ ESŐS MÁSODIK FUTAMOT, AZ AUDI CSÚNYÁT HÚZOTT

ecky_race2_rbring_dtm_2015-630x354.jpg

A két esőmenő, Mattias Ekström és Gary Paffett nagyot csatázott a győzelemért, még akkor is, ha egyszer sem kerültek kerék a keréken szituációba. A  Red Bull Ring-i második verseny nagyon izgalmas volt, azonban egy piszkos húzás miatt is igen emlékezetes marad. 

A rajtot el kellett tolni nagyjából negyed órával, mert rengeteg csapadék hullott, ráadásul mikor végre elindultak, 10 perc kellett a biztonsági autó mögött is, mire elengedte a pilótákat a versenyirányítás. Ezután megkezdődött az őrült verseny, mindenki csúszkált mindenfele a nagyon vizes aszfalton, de a legszerencsétlenebbül a bajnokságot akkor még vezető Pascal Wehrlein járt, aki kétszer is hibázott, így az élbolyból visszaesett a 9. helyig. A 2. helyről induló Rockenfeller pedig először Gary Paffett, majd Edoardo Mortara áldozatává vált, és visszaesett negyediknek. Paffett az előzés után űrtempóra váltott, és elkezdte közelíteni Mattias Elström-öt, a svédnek azonban pár kör után mindig volt válasza, így az utolsó körökre stagnálódott a nagyjából 2 másodperces különbség kettejük között. Ezekben az utolsó percekben a brit elmondása szerint mindketten a maximumot adták, és nagyon sokat kockáztattak a győzelem érdekében, de végül nem sikerült utolérnie riválisát. A 3. pozícióban Mortara Rockenfeller megelőzése után viszonylag nyugodt versenyt futott, és senkitől nem zavartatva behúzta újabb dobogós helyezését.

A futam közepe fele ismét nagyon rákezdett az eső, ekkor hibáztak a legtöbben, de a mezőny úgy-ahogy, de túlélte a veszélyes perceket. Jamie Green egyike volt az ekkor hibázóknak. A brit ismét beleszürkült a mezőnybe, és megint lemaradt a pontszerzésről, így annak ellenére, hogy bajnoki éllovasként érkezett a spielbergi hétvégére, egyre távolabb kerül bajnoki álmaitól. 

Mindenképp dicséretet érdemel a Mercedes két újonca, Lucas Auer és Maximilian Goetz, akik erős pontszerző helyeken értek célba. Utóbbi külön örült neki, hogy ilyen nehéz körülmények között szerezhette meg első Német Túraautó bajnoki pontjait. 

 Az izgalmas és akciódús futam végén azonban történt egy eset, amely beárnyékolta a magas szintű versenyzést. Egész pontosan egy rádióüzenet. Pascal Wehrlein hibái után folyamatos felzárkózásban volt, és az utolsó körökre utolérte az egymással csatázó Robert Wickenst és Timo Scheidert. A 2-as hajtűben az akkori bajnoki éllovas megelőzte Scheidert, majd nyilvánvaló volt, hogy Wickens el fogja őt engedni, hiszen a kanadai márkatárs idén nincs versenyben a bajnoki címért. Ez meg is történt, egyből azután, hogy Wehrlein kifékezte Scheidert, de aztán Scheider kapott egy rádiós üzenetet, a következő szöveggel: "Lökd ki őket!". Az üzenet tisztán hallható volt élőben a közvetítésben is (hiszen a DTM-ben a rádiózásokat élőben játsszák be, ellentétben a Forma 1-gyel). Az Audi versenyzője eleget tett csapata kérésének, mely egyelőre még nem tudni, kitől érkezett pontosan, és megpöckölte a 3-as kanyar féktávján Wickenst, aki így belecsúszott Wehrlein-be. A dolog egy kis idő után egyértelművé vált: a fő "célpont" nem Wickens, hanem a bajnokságot vezető Wehrlein volt. Az Audi azért kérte versenyzőjét arra, hogy "távolítsa el" a két Mercedesest az útból, hogy a közben a futamot megnyerő Ekström ezzel átvehesse, és kényelmesebb előnnyel vezethesse az egyéni bajnoki tabellát. Egyelőre még nem tudni, milyen büntetéssel sújtják majd a csapatot (esetleg magát az Audit, mint gyártót), de a közösségi oldalakon többen Scheider és a Phoenix csapat kizárását követelik az osztrák hétvégéről, vagy akár az egész szezonból. Az esetet meg lehet tekinteni videó formájában a bajnokság hivatalos közösségi oldalain.

1438535736.jpg

A DTM most egy 1 hónapos szünetet tart, és augusztus utolsó hétvégéjén tér vissza a Moscow Raceway versenyhelyszínen. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr627674632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása