DTM - MORTARA NYERTE A MÁSODIK SZABADEDZÉST IS

clqpo3yveaahk-y.jpg

Az Audi olasz versenyzője, Edoardo Mortara végzett az élen a DTM második spielbergi szabadedzésén is. Az FP2 "képzeletbeli dobogójára" még Jamie Green és Pascal Wehrlein állhatott fel, a legtöbb (szám szerint 5) autót pedig akárcsak a tegnapi első edzésen, ezúttal is a Mercedes tudhatta a TOP 10-ben. 

Mortara tegnapi legjobbjához képest majdnem egy másodpercet gyorsult, de a többiek se tétlenkedtek az éjszaka folyamán. Márkatársa, Jamie Green például mindösszesen 66 ezreddel kapott ki tőle. A legjobb nem Audis pilóta a 3. helyezést elérő Pascal Wehrlein volt, aki a bajnokságban is ezt a pozíciót foglalja el jelenleg. Ők hárman voltak azok, akik képesek voltak 1:25 alatti köridőt elérni az edzésen. 

A legjobb tízben 5 Mercedes, 4 Audi, és csupán egyetlen BMW foglalt helyet a kockás zászló leintése után, ami megmutatja, a bajorok az egyetlenek, akik nem tudtak jelentősebbet előrelépni tegnap óta, és továbbra is szenvednek. A 9. helyen záró Wittmann hátránya első ránézésre nem nagy (+0.335), de a DTM-ben mindig nagyon szoros a mezőny, így ekkora lemaradást aligha tudnak majd ledolgozni az időmérőig a tavalyi bajnokok.

Az egyetlen nagyobb kicsúszás Augusto Farfus nevéhez fűződik. A brazil a 3-as kanyart rontotta el, de a kavicságyból visszatérve be tudta befejezni az edzést.

A hétvége első időmérő edzése 15 órakor veszi kezdetét, ami a pár perccel 18 óra után rajtoló mezőny sorrendjét fogja eldönteni a startnál.

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr877671100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása