DTM - MORTARA A POLE-BAN A RED BULL RINGI ELSŐ FUTAMRA

timthumb.jpg

Nem született meglepetés a Német Túraautó bajnokság első spielbergi időmérőjén. Edoardo Mortara két szabadedzés-elsőség után kormányozta autóját a pole-ba a bajnokságot vezető Jamie Green, valamint a legjobb Mercedeses, Pascal Wehrlein előtt. Az edzést pár percre meg kellett szakítani Miguel Molina Audijának technikai hibája miatt.

Mortara 1:24.714-es idővel nyerte meg a szombati kvalifikációt. Ez az idő ugyan csak ezredekkel, de gyorsabb volt délelőtt elért idejénél, és majdnem két tizeddel verte márkatársát, Jamie Greent. Wehrlein 3. rajthelye igazi bravúrnak mondható, mivel neki van az előző versenyhétvégék eredményei alapján a legnehezebb autója (1127,5 kg). A számára rémálomba fulladó zandvoorti hétvége után Paul Di Resta fellélegezhet Ausztriában, ugyanis a 4. rajtkockát szerezte meg a mai futamra. A legtöbb autóval a TOP 10-ben megint csak a Mercedes rendelkezett, szám szerint 5-tel.

A legjobb BMW-s pilóta az 5. helyen záró Augusto Farfus lett, az egyetlen márkatársai közül, akinek sikerült a legjobb tízbe jutnia. A bajorok tehát továbbra is nagyon szenvednek, hiába mondták el a jól sikerült zandvoortt futamok után, hogy az volt a fordulópont a szezonjukban, ez egyelőre nem látszik. Farfus is valószínűleg csak azért indulhat ilyen előkelő helyről, mert az ő versenygépe az egyik legkönnyebb a mezőnyben erre a hétvégére. 

Az első futam 18 óra 10 perckor indul útjára a felvezető körre. Az eddig látottak alapján a győzelem sorsa valószínűleg az első sorból induló két Audis, Mortara és Green között dőlhet el, de ki tudja, mire lesz képes a szenzációs kvalifikációt futó Pascal Wehrlein a Mercedesszel. Mindenesetre egy biztos: az első hármasból eddig Edoardo Mortara volt a leggyorsabb, aki általában jól teljesít ezen a pályán - 2012-ben a győzelmet is megszerezte. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr787671658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása