F1 - ZÁPOROZTAK A BÜNTETŐPONTOK A 30. MAGYAR NAGYDÍJ UTÁN

pastor_maldonado_f1_grand_prix_hungary_qualifying_o0gtawg7ypsl.jpg

Az FIA versenybírái a 30. Magyar Nagydíjat követően számos pilótának osztott ki büntetőpontokat.

A Mercedes brit világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton licencébe két büntetőpontot jegyeztek fel a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) stewardjai, mert ütközött Daniel Ricciardóval, ezek Hamilton első büntetőegységei. Az esetért egyébként még verseny közben egy bokszutca-áthajtásos büntetéssel sújtották.

Az élete első dobogós helyezésének örülő Daniil Kvyat is belekerült a szórásba. A Red Bull orosz pilótáját azzal találták meg, hogy egyszer a pálya elhagyásával nyert pozíciót.

A Forma-1 kamikazeja, Pastor Maldonado ma újra egy ámokfutást mutatott be: ütközött Perezzel, túllépte a megengedett sebességet a pitben, előzött a Safety Car-fázis alatt. Az FIA a Perezzel való kakaskodást két büntetőegységgel "jutalmazta", így a venezuelai már hat egységnél jár. Meglehetősen furcsa, hogy a szövetség elsiklott a büntetőegységek kiosztásakor a Safety Car-fázis alatt elkövetett csibészségei mellett.

A másik Lotus-pilóta, Romain Grosjean is kapott két büntetőpontot, mivel szerelőcsapata veszélyesen engedte el a franciát az enstone-iak garázsa elől, mivel majdnem nekiment Grosjean Massának.

A 30. Magyar Nagydíjon szerzett 4. helyével pályafutása legjobb eredményére szert tevő Max Verstappen pedig három büntetőponttal "gazdagodott", mivel a Safety Car-fázis alatt gyorsabban hajtott annál, mint amit az FIA előírt.

A 2014-es évad előtt bevezetett büntetőpontos rendszer kimondja, hogy egy pilótának 365 napon belül összejön a 12 egység, a következő futamról automatikusan eltiltják.

Fotó: Zimbio.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr627656588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása