F1 - ÚJ, HIVATALOS ADATOK JULES BIANCHI VÉGZETES KIMENETELŰ BALESETÉRŐL: 254 G ÉRTE BIANCHIT A BALESET ALKALMÁVAL!

jules-bianchi-tributes-twitter-drivers-dead-grand-prix-f1-french-formula-one-manor-592063.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) új, hivatalos adatokat közölt Jules Bianchi végzetes kimenetelű balesetéről. Megdöbbentő tények láttak napvilágot a tragikus csattanásról!

A francia Jules Bianchi a 2014-es Japán Nagydíjon szenvedett horrorisztikus balesetet, melynek következményeként 9 hónapon át kómában volt, majd július 17-én, pénteken éjszaka feladta a küzdelmet, és eltávozott az élők sorából. Bianchi búcsúztatására kedden került sor, Nizzában.

Az FIA most új adatokat közölt a tragédiáról, melyet a német Auto Motor und Sport hasábjain kerültek nyilvánosságra. A kiadványból kiderült, hogy Bianchi 213 km/órás sebességnél vesztette el uralmát Marussiája felett, míg a 6,8 tonnás daruskocsinak 126-tal vágódott neki. A két esemény között mindössze 2,61 másodperc telt el, tehát Bianchinak esélye sem volt korrigálnia, főleg a könyörtelen időjárási körülmények között.

A tragédia annak volt köszönhető, hogy az autó orrkúpja becsúszott a munkagép alá, amely megemelte, így Bianchi sisakja nekiütközött a darunak. A pilóta fülében található szenzorok elsőre 92 G-t mértek, ám a füldugó az utolsó pillanatban kicsúszott Bianchi füléből, így ez az adat igencsak csalóka. A valós érték pedig nem kevesebb, mint 254 G! Ha ezt figyelembe vesszük, kisebb csoda az, hogy nem a helyszínen vesztette életét a francia pilóta.

A tragédia következményeként az FIA úgy fog koncentrálni a biztonságra, mint eddig még soha, hogy egy újabb alkalommal ne fordulhasson elő a Bianchi-féle katasztrófa. E téren pedig a Virtuális Safety Car jó ötletnek bizonyult a szövetség részéről, ugyanis most az a cél, hogy elkerüljük azt, hogy egy autó újra egy mentődarunak ütközzön.

Fotó: Express

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr77651006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása