WTCC - 1000 EURÓRA BÜNTETTÉK CORONELT MA VERBÁLIS BÁNTALMAZÁSA MIATT

11267671_664180020348861_8257004712330552824_o.jpg

Tom Coronelt 1000 euróra bírságolta meg az FIA, mert a szombati időmérő edzésen a Q1 után feldúltan érkezett Ma Qing Huához és verbálisan bántalmazta a kínait, aki feltartotta a hollandot legjobb körében. Ráadásul a WTCC egyik közönségkedvencének számító Coronel a későbbi interjúk folyamán sem kímélte a kínait.

Coronel számára a 30 perces Q1-ben az első két köre nem jött össze, azonban a harmadik köre lett volna az, amivel elmondása szerint bejuthatott volna a második szakaszba, azonban Ma Qing Hua feltartotta őt a gyors körén. Azonban az igazi balhé mégis a bokszutcában volt.

A ROAL Chevrolet hollandja a Q1 végeztével átrohant a Citroenhez, Ma garázsához, feldúltan tépte fel a kínai ajtaját, és keményen elkezdte kritizálni, még az obszcénnak számító "hülye" szóval is illette a kínait.

A felügyelők az egész eseménysorozatot alaposan megvizsgálták, és arra jutottak, hogy Ma Qing Hua az első adandó alkalommal félrehúzódott Coronel elől. Azonban Coronelnek a tárcájából kiemel 1000 eurót "bántó és elfogadhatatlan viselkedése" miatt a FIA, mindemellett a hollandot arra kötelezi a szövetség, hogy vegyen részt egy FIA-eseményen.

Coronel utólag bocsánatot kért Ma-tól az éles nyelve miatt, azonban a holland érezhetően érzékeltette azt, hogy nem érzi túlzottan igazságosnak a szankciót.

A Citroen és annak vezetője, Yves Matton pedig nyíltan kritizálta a holland viselkedését, és a Chevrolet gyenge teljesítményét megragadva próbált visszavágni személyeskedve Coronelnek.

Ma és Coronel később a világhálón, mindenki szeme láttára. A holland gratulált a kínainak a győzelméhez, míg a kínai pedig minden jót kívánt Coronelnek.

Szavazás:

Fotó: FIA WTCC / Facebook

 Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr547627054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása