WSR - VAXIVIERE NYERT A MÁSODIK FUTAMON, ROWLAND ÉS NISSANY A DOBOGÓN!

vaxiviere.jpg

Matthieu Vaxiviere rajt-cél győzelmet aratott a második futamon a Red Bull Ringen. Másodikként Oliver Rowland látta meg a kockás zászló. A dobogó legalsó fokán pedig Roy Nissany pezsgőzhetett.

Csonka mezőny sorakozott fel a rajtrácson a Red Bull Ring-i második futam előtt, hiszen Roberto Merhit kizárta a versenybíróság az első futam leintését követően okozott hatalmas baleset miatt. Ezúttal Matthieu Vaxiviere indulhatott a pole pozícióból, Rowlanddel és De Vriessel a háta mögött.

Rowland kissé elaludt a rajtnál és az első kanyarnál már De Vries szorongatta, de végül a brit észbe kapott és rátapadt Vaxiviere autójára. Szerencséjére De Vries leszakadt róla, így a tükröt nem kellett figyelnie a britnek egy esetleges támadástól félve. Eközben a leszakadó De Vries mellett Nissany és Stockinger is elment, így a holland az ötödik helyig csúszott vissza.

Rowland és Vaxiviere az élen hatalmast csatát vívtak egymással, de egyelőre a forteces versenyző nem tudott mit kezdeni a Lotus francia pilótájával. A hátsó régiókban Dean Stoneman és Nicolas Latifi vívtak kerék-kerék elleni csatát, de a csata nagy hevében összeértek, Latifi a sóderágyban kötött ki, így a kanadainak ez a futam hamar véget ért, Dean Stonemannak pedig a bal első kereke bánta az esetet.

Majd a 9. helyért alakult ki véres küzdelem Bonifacio, Jaafar és Dillman között. Néhány kör múlva egy óvatlan pillanatban Dillman előzte meg Jaafart, megszakítva ezzel vonatozásukat. Velük párhuzamosan Stockinger és Malja is óriási harcot vívott a hetedik helyért.

Az élen semmi sem változott, Vaxivierre vezetett Rowland és Nissany előtt, habár a Rowland körről körre faragott le a hátrányából és próbált minél közelebb kerülni a franciához, de ez nem sikerült neki. A vége előtt nem sokkal De Vries és Fantin okoztak egymásnak forró pillanatokat, miközben a negyedik helyért küzdöttek.

Mindeközben a bokszutcában Egor Orudzhev kiállt, így már egyetlen Arden sem volt a mezőnyben. Ezzel pedig nyugodtan kijelenthetjük azt, ez nem az Arden hétvégéje volt; mivel Latifi az első futamon csúnyán összetörte az autót, majd a másodikon a sóderágyban végezte; Orudzhev pedig az egész hétvégén szenvedett, majd pedig műszaki gondok miatt kényszerült kiállni.

Végül sima rajt-cél győzelmet aratva Matthieu Vaxivieri nyerte a második futamot Spielbergben. A második helyre hozta be az autóját az első futam győztese, Oliver Rowland.  Harmadikként nagy meglepetésre Roy Nissany ért célba. Ezzel Rowland továbbra is vezeti a bajnokságot 166 ponttal Matthieu Vaxiviere és Jazeman Jaafar előtt.

Összességében elmondható, hogy ezen a hétvégén sem szűkölködhettünk az izgalmakban, a gyönyörű előzésekben, és persze ne feledkezzünk meg, hogy egy elég érdekes, mégis vérfagyasztó balesetnek lehettünk szemtanúi. A mai két futam bebizonyította, hogy a WSR 3.5-ös géposztályát miért is tartják sokan a Forma-1 egyik legfontosabb nevelőszériájának.

Fotó: gpupdate.net

Csáti Anna

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr727621106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása