F1 - AZ FIA SZIGORÍT: TILOS "HAMIS KIÁLLÁSSAL" TRÜKKÖZNI

rosb-p1-886x591.jpg

A Brit Nagydíjon az első bokszkiállások hajnalán a Mercedes egy "hamis kiállással" próbálta csőbe húzni a Williamst. Azonban a látszatkerékcserék már nem szabályosak, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a magyarországi futamtól kezdve büntetni fog ezért.

A brit verseny első részében a Mercedesek kergették a Williamseket, ám mivel az Ezüst Nyilak nem tudták átugrani Felipe Massát és Valtteri Bottast, ezért úgy próbálta a címvédő gárda beugratni a Williamst, hogy a 14. körben a szerelőket kiküldte a garázs elé, mintha várná kerékcserére egyik pilótájukat, hátha reagál a Williams és kihív valakit. Azonban a grove-i alakult nem dőlt be a Mercedes trükkjének, így végül a verseny végkimenetelére semmilyen hatással nem a csillagmárkás istálló trükkje, azonban a kockás zászló után a Mercedes kérdőre lett vonva a "hamis kerékcsere" miatt.

Régebben rendre előfordultak hasonló esetek egy nagyon szoros csata közepén, ám az elmúlt évek folyamán a Nemzetközi Automobil Szövetség illegálissá tette, miután volt már példa, nem is egy, bokszutcai csattanásra, illetve elszabaduló kerékre.

Az FIA szóvivője szerint nem cselekedett helyen a Mercedes ezzel a manőverrel, melynek szándékosságát maga Toto Wolff is elismerte, ám ekkor már késő volt ahhoz, hogy a stewardok szankcionálják.

A szóvivő pedig arról is beszélt, hogy az ilyen esetek szándékosságát nagyon nehéz kiszűrni, így majd Magyarországon az FIA figyelmeztetni fogja az alakulatokat arra, hogy látható és hallható bizonyíték legyen arra, hogy kiállási szándékuk valós. Emiatt a szövetség a Magyar Nagydíjtól kezdve szankcionálni fogja az ilyen manővereket, a kérdéses esetekben akár a rádiókommunikációt is átnézhetik.

Fotó: F1 Fanatic

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr387612690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása