MOTOGP - BRÉKING: STEFAN BRADL KIHAGYJA A NÉMET NAGYDÍJAT!

11214281_844531345630460_4225223282100361425_n.jpg

A Forward Racing német pilótájának szomorú hírt kellett, hogy közöljön. Az Assenban csúnyán bukó Stefan Bradl kénytelen kihagyni a MotoGP következő fordulóját, ami balszerencséjére pont a hazai futama lesz, a Német Nagydíj.

A Forward Racing hivatalos oldalán jelentette be a német Stefan Bradl, hogy muszáj kihagynia hazai versenyét, a sachsenringi Német Nagydíjat. A 2011. évi Moto2-es világbajnok még a Holland Nagydíjon szenvedett hatalmas balesetet, melynek következtében jobb sajkacsontja eltört. Egy héttel ezelőtt Dr. Stefan Krischak megoperálta a motoros kezét, törött sajkacsontját egy Herbert-csavarral rögzítette. Ezután kezdődhetett meg a német pilóta rehabilitációja.

Azonban most már biztos, hogy minden erőfeszítés ellenére Bradlnak ki kell hagynia hazai nagydíjat, mivel a nagy fájdalmak miatt kockázatos lenne elindulnia a versenyen. Helyettese a Forward Racing egykori pilótája, Claudio Corti lesz, aki utoljára 2013-ban képviselte a csapat egy FTR Kawasakival. Bradl természetesen ott lesz csapatával a Sachsenringen a hétvégén.

A német pilóta is megszólalt a kialakult helyzetről. Bradl nagyon sajnálja, hogy pont a hazai versenyét kell kihagynia, azonban orvosai inkább azt javasolták neki, hogy ne siettesse a teljes felépülést, nehogy veszélybe kerüljön számára a szezon hátralévő futamain való részvétele, hiszen a németországi fordulót még 9 futam követi az idei versenynaptárban. A Forward németjének továbbra is fáj a keze, de megpróbál majd felépülni az indianapolisi futamot megelőző négyhetes szünetben. Egy biztos, a német ott lesz a csapattal sérülése dacára, mivel ott vannak a média, a szponzorok, és a szurkolók iránti elkötelezettségei, hiszen ők voltak azok, akik támogatták őt a bukása után.

Claudio Corti pedig beugrásáról mesélt. A 28 éves olasz nagyon örül, hogy újra a MotoGP-ben állhat rajthoz, a lehetőséget nagyon köszöni Giovanninak és a Forwardnek, miközben reméli, hogy Bradl mihamarabb felépül. Igyekszik a lehetőséget egy minél jobb eredménnyel megköszönni. Az olasz nagyon bizakodóan fog majd nekivágni a hétvégének.

Nem Bradl lesz az egyetlen, aki nem fog rajthoz állni a sachsenringi fordulón. Oldalunk még napokkal ezelőtt számolhatott be arról, hogy Hiroshi Aoyama, aki a szezon első felében egy pár futam erejéig a karját újraműttető Dani Pedrosa helyett ugrott be, az most Karel Abrahamot fogja helyettesíteni, aki még a Katalán Nagydíj edzésén ficamította ki a bal nagy lábujját.

Fotó: Stefan Bradl / Facebook

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr477609118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása