F1 - MEGROVÁST KAPOTT A MCLAREN

alo.jpg

A kvalifikációt követően pár órára fennállt annak a veszélye, hogy Fernando Alonsót diszkvalifikálják, mivel a McLaren egy elkerülhető bakit követett el.

A McLaren-Hondánál kisebb kavarodás alakult ki a Q1-ben. A csapat egyszerre hívta ki a depóba Jenson Buttont és Fernando Alonsót is, ám menet közben a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kiintette a britet egy mérlegelésre, így a spanyol megelőzte a hazai közönség előtt versenyző csapattársát, ám Alonso a kerékcserénél Button egyik abroncsát is megkapta.

Azonban a szabálymagyarázat szerint a pilóták közötti gumicsere, legyen az véletlen, vagy direkt, tilos. Ennek következtében az FIA meghallgatásra hívta a McLarent, így sokan nem alaptalanul számítottak arra, hogy Alonsót kizárják az időmérőről.

Viszont a szövetség megkegyelmezett a wokingi istállónak, amely így megúszta egy megrovással a galibát. Az FIA közleményében szerepelt az, hogy a McLaren elismerte, hogy egy kommunikációs malőr miatt rossz gumi került fel Fernando Alonso MP4-30-asára.

A hazai közönség előtt szereplő csapatnak amúgy sem volt túl jó időmérője, miután két pilótájuk, Alonso és Button csak a kilencedik rajtsort foglalhatják el holnap, csak a Manorok lesznek mögöttük.

Fotó: Zimbio.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr177595986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása